2013-07-27 20:52:11
Φωτογραφία για Άγγελος Τσιγκρής: «Νέο πλήγμα για την Αχαΐα η μείωση στην επιδότηση της σταφίδας…»
Με αφορμή την επικείμενη μείωση στην επιδότηση της τιμής της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο αγροτικός κόσμος της Αχαΐας βρίσκεται σε απόγνωση, λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της παραγωγικής του διαδικασίας, όπως:

· Το κόστος της αγροτικής παραγωγής, που έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

· Την αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, που δεν έχει προηγούμενο.

· Τις αυξήσεις στα καύσιμα, που επιβαρύνουν δυσβάσταχτα το κόστος της αγροτικής παραγωγής.

· Τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, που έχουν φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ.

· Τη μείωση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ προς τους παραγωγούς, που καθιστά την επιβίωση του μέσου αγρότη σχεδόν αδύνατη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχεδιάζει μείωση της επιδότησης της τιμής της μαύρης κορινθιακής σταφίδας που καλλιεργείται στην ευρύτερη περιοχή μας.


Στα παραπάνω καυτά προβλήματα του αγροτικού κόσμου καλείται να δώσει άμεσα λύση η κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ασφαλή διέξοδο για τη χώρα, με την αύξηση του παραγόμενου πλούτου και της απασχόλησης.

Αναγκαία προϋπόθεση, ωστόσο, είναι η ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου για την αγροτική παραγωγή και την ανάπτυξη, καθώς και η συμμετοχή και αξιοποίηση δημιουργικών ανθρώπων για την επίτευξη των στόχων που τίθενται.

Η αύξηση της παραγωγικότητας του πρωτογενούς τομέα και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να καταστούν βιώσιμες οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην πατρίδα μας.

Για να επιτευχθεί, όμως, ο παραπάνω στόχος θα πρέπει να υπάρχουν αγρότες και με την πολιτική των φόρων στα αγροτεμάχια και των περικοπών δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να καλλιεργούν τα χωράφια τους για πολύ ακόμη…».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ