2013-07-28 10:10:05
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Ασυλία σε ξενοδοχειακή μονάδα που έχει παράνομα αδειοδοτηθεί
Μόνο στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμβαίνουν αυτά. Την περίοδο της υποτιθεμένης διόρθωσης όλων των κακώς κειμένων , τη στιγμή που απολύουν κόσμο από το Δημόσιο Τομέα και μόνο επειδή κατηγορείται κάποιος για παράβαση του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα, τα μεγάλα λεχάρια και οι επώνυμοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς ασυλίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Ηλεία, ο οποίος μετά από διενέργεια αυτοψιών και τα όσα έχει αποκαλύψει ήδη το Patrastimes.gr πήρε άδεια έχοντας σωρεία παραβάσεων και παράλληλα έχει χρηματοδοτηθεί με ποσό 1.2 εκ. ευρω από την περιφέρεια.

Το απίστευτο του πράγματος ωστόσο βρίσκεται στο γεγονός, πως παρά τις διαπιστωμένες παρανομίες και παρατυπίες, ο ΕΟΤ και οι συναρμόδιες υπηρεσίες δεν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αφαίρεση της άδειας που μπάζει από «πεντακόσιες» μεριές, ενώ την ίδια ώρα λόγο της μη πραγματοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών απο τον ΕΟΤ, μπλοκάρεται και κάθε διαδικασία για να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες της μονάδας να επιστρέψουν το 1.2 εκ. ευρώ, με αποτέλεσμα την εποχή που κατάσχονται σπίτια για 1000 ευρώ οφειλής προς το Δημόσιο, κάποιοι να έχουν απόλυτη προστασία.


Η παρανομία

Η υπόθεση αφορά ξενοδοχειακή μονάδα στην Ηλεία, η οποία έλαβε ειδικό σήμα λειτουργίας, με «σπρώξιμο», λαμβάνοντας μάλιστα και επιχορήγηση 1.200.000€.

Για να συμβεί αυτό αλλοιώθηκαν ημερομηνίες κατά τις οποίες εμφανίζεται να λειτουργεί η μονάδα, ενώ αυτή εκείνη την περίοδο δεν απασχολούσε ούτε μισό υπάλληλο, με αποκορύφωμα το γεγονός, πως για την περίοδο που το ξενοδοχείο έγινε αποδεκτό πως λειτουργούσε, αυτό δεν είχε καν ρεύμα!!! καθώς δεν υπήρχε σύνδεση από τη ΔΕΗ.

Το ξενοδοχείο «φάντασμα» το οποίο πήρε σήμα και επιχορήγηση και παραμένει ακόμα σε λειτουργία, αντί για δρόμο πρόσβασης που απαιτείται έχει δασικό δρόμο, ενώ πουθενά στα χαρτιά δεν υπάρχει βεβαίωση από την οποία να προκύπτει πως υδροδοτείται νόμιμα.

Τα απίστευτα συμβαίνουν σε ότι αφορά στο φάκελο έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης, όπου συμβαίνει το απίστευτο. Δεν υπάρχει στο σχετικό φάκελο η αρχική έγκριση της !!!

Αποκορύφωμα της παρανομίας αποτελούν τα όσα αφορούν στον τρόπο χορήγησης του ειδικού σήματος λειτουργίας, όπου εμφανίζεται η παγκόσμια πρωτοτυπία, μια ξενοδοχειακή μονάδα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, να μην έχει καν υποβάλει αίτημα για να περάσει επιθεώρηση προκειμένου να πάρει σήμα αλλά αυτό να της δίδεται.

Από την έρευνα προκύπτει πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο πήρε άδεια χωρίς καν να χει πυρασφάλεια!!!

Η παρανομία δεν έχει τέλος , καθώς η συγκεκριμένη μονάδα στην οποία εμπλέκεται ως ιδιοκτήτης γνωστός γιατρός, πήρε σήμα λειτουργίας πριν καν εγκριθούν οι κλίνες!!!

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ