2013-07-30 20:18:05
Φωτογραφία για Γ. Σούρλας: «Η Ελλάδα βγαίνει από την επιτήρηση για θέματα διαφθοράς»
Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γεώργιος Σούρλας, μετά την παραλαβή του σχεδίου νόμου που εκπόνησε... η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση και τον εξορθολογισμό των ποινικών διατάξεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς και το οποίο διαβίβασε στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου για την προώθησή του, δήλωσε:

Έχουμε πλέον τις προϋποθέσεις για να βγει η χώρας μας από την επιτήρηση που της επέβαλαν οι Διεθνείς Οργανισμοί και να ανακτήσουμε το κύρος μας διεθνώς.

Με αυτό το νέο νομοθετικό πλαίσιο που περιλαμβάνει και ρυθμίσεις περί δωροδοκίας και πολιτικού χρήματος και το οποίο ανταποκρίνεται στις συστάσεις, αλλά και τις συμβάσεις των διεθνών οργανισμών για θέματα διαφθοράς, όχι μόνο βγαίνουμε από τη βαριά σκιά της επιτήρησης, αλλά θέτουμε τις σύγχρονες βάσεις για την πάταξη των κυκλωμάτων διαφθοράς και την επικράτηση της διαφάνειας.


Αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς για τη διαφάνεια και μπορεί να στέκεται πλέον ως ισότιμος διεθνής συνομιλητής και πρωτοστάτης στον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Επιβεβαιώνεται, τόνισε ο Γ. Σούρλας, ότι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, είναι η Διαφάνεια παντού, προκειμένου να παταχθεί η διαφθορά που οδήγησε την χώρα μας στην χρεοκοπία.

Με εκπεφρασμένη την πολιτική βούληση και με το Εθνικό Σχέδιο κατά της Διαφθοράς που εκπονήσαμε, η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ο Εθνικός Συντονιστής θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά την διαφθοράς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ