2013-07-30 21:08:10
Φωτογραφία για Στο τηλέφωνο μιλούσε ο μηχανοδηγός την ώρα του εκτροχιασμού
Με 153 χιλιόμετρα «έτρεχε» το τρένο όταν έφυγε από τις ράγες

Με 153 χιλιόμετρα την ώρα εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στις 24 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 79 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλικίας μετά την πρώτη ανάλυση των δεδομένων από τα μαύρα κουτιά του συρμού.

«Τα προηγούμενα χιλιόμετρα πριν από το σημείο του δυστυχήματος, ο συρμός εκινείτο με 192 χιλιόμετρα την ώρα.», ανέφερε το δικαστήριο στην ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας πως «τα φρένα είχαν ενεργοποιηθεί λίγα δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα».

Από τα δεδομένα που περιέχονται στα μαύρα κουτιά προκύπτει πως ο μηχανοδηγός της ταχείας μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν άλλο εργαζόμενο των σιδηροδρόμων τη στιγμή που συνέβη ο εκτροχιασμός και κατά τα φαινόμενα «συμβουλευόταν έναν χάρτη», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Με βάση την εξέταση των μαύρων κουτιών προκύπτει πως «ο μηχανοδηγός την ώρα του δυστυχήματος συνομιλούσε στο τηλέφωνο με ένα μέλος του προσωπικού της εταιρείας σιδηροδρόμων Renfe, κατά τα φαινόμενα έναν ελεγκτή», ο οποίος του έδινε οδηγίες και «φαίνεται πως συμβουλευόταν έναν χάρτη, ή κάποιο παρόμοιο έντυπο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ