2013-07-30 21:44:04
Φωτογραφία για Σε ύφεση οι ευρωπαϊκές τράπεζες
Σε ύφεση προβλέπεται να παραμείνει ο τραπεζικός κλάδος της Ευρωζώνης για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, όπως προκύπτει από μελέτη της Ernst and Young.

Στη μελέτη αυτή επισημαίνεται ότι τα επισφαλή δάνεια θα εκτιναχθούν φέτος σε επίπεδα - ρεκόρ, εξαιτίας της ύφεσης και της τεράστιας ανεργίας, ενώ οι τράπεζες θα συνεχίσουν με ταχείς ρυθμούς την απομόχλευση και την πώληση στοιχείων ενεργητικού, συρρικνώνοντας τους ισολογισμούς τους κατά επιπλέον 1,5 τρισ. ευρώ και στερώντας την πραγματική οικονομία από αναγκαία χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια τις επιπτώσεις της αξιολόγησης του ενεργητικού των τραπεζών. Ωστόσο, είναι «ρεαλιστικό» να περιμένει μια πρόσθετη συρρίκνωση κατά 1,5 τρισ. ευρώ.

Ο δανεισμός προβλέπεται επίσης να μειωθεί περαιτέρω. Οι χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων προβλέπεται να υποχωρήσουν στα 4,5 δισ. ευρώ, τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας, τα προσωπικά δάνεια να συρρικνωθούν στα 595 δισ. ευρώ, τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας επταετίας, ενώ τα στεγαστικά δάνεια αναμένεται να μειωθούν κατά 46 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ