2013-07-31 01:08:17
Φωτογραφία για Τετάρτη 31 Ιουλίου: Αφιέρωμα στην Παναγία από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5
Από το Γραφείο Τύπου

06:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στον μικρό και μεγάλο παρακλητικό κανόνα της Θεοτόκου. Το θέμα, σήμερα είναι: «Η Βυζαντινή μουσική στον μικρό και μεγάλο παρακλητικό κανόνα της Θεοτόκου». Καλεσμένος είναι ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, πρόεδρος της επιτροπής ακροάσεως ιεροψαλτών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, καθώς επίσης είναι παρουσιαστής και επιμελητής της νέας εκπομπής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89.5 fm «Πρόσωπα και Παράδοση», μαζί με τον ιεροψάλτη και παραδοσιακό ερμηνευτή ΓεώργιοΔεμελή.


12:00 ΤΟΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στους τόπους της Παλαιστίνης που συνδέθηκαν με τη ζωή της Παναγίας. Παρουσιάζονταιιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Ιεροσόλυμα, Βηθλεέμ». Καλεσμένος είναι ο κ. Σπυρίδων Βουγιουκλάκης, υποψ. Δρ της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

13:00 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στη σημασία και στο ρόλο της Παναγίας στη Θεολογία, στη λατρεία, στην τέχνη και γενικότερα στη ζωή της Εκκλησίας. Το θέμα, σήμερα είναι: «Η Παναγία στη Θεολογία της Εκκλησίας. Μέρος Γ΄».

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Ι. Μ. Χατζηφώτη : «Μονές του Αγίου Όρους».

15:00 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Το προσκύνημα της ΠαναγίαςΧοζοβιωτίσσης Αμοργού». Καλεσμένος είναι ο Αρχιμανδρίτης ΣπυρίδωνΔεναξάς, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού.

17:00 ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΕΣ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η ΣμαραγδήΚαράγιωργα, αναφέρεται σε άγνωστα προσκυνήματα της Παναγίας. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Τα θέματα, σήμερα είναι: α) «Προσκυνήματα της Παναγίας στην Αρκαδία». Καλεσμένος είναι ο κ. Ιωάννης Κοκκόρης, φιλόλογος και β) «Προσκυνήματα της Παναγίας στα Κύθηρα». Καλεσμένος είναι οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Γρηγορίου. Καλεσμένος είναι ο π. Δημήτριος Γρηγοριάτης.

21:30 ΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΚώσταςΜπλάθρας, μας ξεναγεί στην Θάλασσα την μεγάλη και ευρύχωρο, δηλαδή στους Ωκεανούς από το Βόρειο έως το Νότιο Πόλο και από τον Ατλαντικό έως τον Ινδικό. Σήμερα, το θέμα είναι: «Έλληνες στο ταξίδι του Μαγγελάνου -Οι Βίκινγκς στην Αμερική».

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο Φάνης Μουρατίδης διαβάζει από το βιβλίο «Ημερολόγιο» του π. Αλεξάνδρου Σμέμαν. Εκδόσεις Ακρίτας.

03:00 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, επιχειρεί να παρουσιάσει την επιρροή και παρουσία του δημοτικού τραγουδιού στη Νεοελληνική λογοτεχνία. Σήμερα, το θέμα είναι: «Το δημοτικό τραγούδι στην πεζογραφία του Θανάση Βαλτινού». Καλεσμένος είναι ο πεζογράφος και συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ