2013-07-31 05:18:04
Φωτογραφία για Σκέψεις για roadster έκδοση της Lamborghini Veneno
Μετά την Έκθεση της Γενεύης, όπου παρουσιάστηκε η «εξωπραγματική» Veneno, η Lamborghini σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει και μια cabrio έκδοση σε 9 μόλις μονάδες.

Θυμόμαστε όλοι, πριν κάποιους μήνες την «εξωγήινη» Lamborghini Veneno, η οποία μαγνήτισε τα βλέμματα με τις άκρως φουτουριστικές γραμμές της. Βέβαια, ήδη γνωρίζουμε ότι κατασκευάστηκαν μόλις τρεις Veneno, με το κόστος για την απόκτηση της να άγγιξε τα 3 εκατ. ευρώ! Χρησιμοποιούμε αόριστο χρόνο, αφού η Lamborghini βρήκε ήδη τους υποψήφιους αγοραστές για τα 3 supercars.

Τώρα λοιπόν, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει και μια «ανοιχτή» έκδοση, η οποία θα ικανοποιήσει εννέα απαιτητικούς πελάτες της αυτή τη φορά, μιας και σε τόσες μονάδες θα «αναπαραχθεί». Όσο για το κόστος, τα 3 εκατ. ευρώ της Veneno, δεν θα είναι αρκετά για τη roadster εκδοχή της.

Να σημειώσουμε ότι η Lamborghini Veneno είναι βασισμένη στην Aventador LP700-4 και κατασκευάστηκε με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων της ιταλικής εταιρείας. Παρά τις σαφείς αναφορές στην εξίσου εξωτική Aventador, το αμάξωμα είναι διαφορετικό, το εσωτερικό επίσης, ενώ η γενικότερη αίσθηση που δημιουργεί τείνει περισσότερο προς όχημα με αγωνιστικές βλέψεις.


Σε ότι αφορά όμως το μηχανικό σύνολο της Veneno και στη roadster παραλλαγή της, θα προέρχεται από τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων της Aventador με μια αναβάθμιση, αγγίζοντας έτσι τους 750 ίππους, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει ο κατασκευαστής, η τελική ταχύτητα θα ανέρχεται στα 355 χλμ./ώρα, ενώ για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα αρκούν μόλις 2,8 δλ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ