2013-07-31 10:46:14
Φωτογραφία για Όταν η Bλαχοπούλου μιλούσε για την ίδια: Δεν ήμουν όμορφη, ωραίες ήταν η Βουγιουκλάκη και η Καρέζη, εγώ ήμουν η Ρένα τους
Η Ρένα έπαιξε την αστή κυρία που ξημεροβραδιάζεται με μια τράπουλα στο χέρι, την ανύπαντρη μεγαλοκοπέλα που έχει υπό την ευθύνη της τα τρία-τέσσερα αδέλφια της, τη μέντιουμ, τη χίπισσα, τη μικροαστή μοδίστρα, στους καλύτερους γυναικοκαβγάδες του ελληνικού σινεμά.

Η Ρένα ήταν ίσως η σπουδαιότερη ελληνίδα ηθοποιός της κωμωδίας και η γυναίκα που καθιέρωσε σχολή και στυλ βασισμένη μόνο στο προσωπικό της κέφι και στις πηγαίες ατάκες που αυτοσχεδίαζε στην κάμερα του Δαλιανίδη ή πάνω στην σκηνή.

Έφυγε μια Πέμπτη στις 29 Ιουλίου του 2004, αλλά δεν έφυγε ποτέ από την σκέψη του κόσμου, αφού ακόμη και σήμερα οι ταινίες της κάνουν ρεκόρ τηλεθέασης. Ας θυμηθούμε τι έλεγε η αγαπημένη Ρένα στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε -για περιοδικό- το 2000. Η Ρένα δεν αγαπούσε καθόλου τις συνεντεύξεις και έδινε ελάχιστες και τις απολύτως απαραίτητες.

Δεν μου αρέσει η τηλεόραση. Δεν με ενδιαφέρουν τα σήριαλ
. Δεν βλέπω κάτι που να με τραβάει. Η γνώμη μου είναι ότι η τηλεόραση θα πάθει σε δυο τρία χρόνια μεγάλη νίλα. Όλοι θα ξαναγυρίσουν στον κινηματογράφο.Δεν βλέπω τις παλιές μου ταινίες. Πολύ σπάνια. Ποτέ δεν μου άρεσε ο εαυτός μου στο πανί. Δεν ξέρω τι έκανα. Δεν ήμουν μανιώδης να δω τον εαυτό μου. Κατακρίνω τον εαυτό μου σε ορισμένα πράγματα.Πάντα μου άρεσε το θέατρο. Μου άρεσε και το τραγούδι. Μου άρεσαν όλα τα ωραία πράγματα και δεν έβγαλα καμία σχολή. Εκείνα τα χρόνια ήταν δύσκολα και για να διαβάσουμε και να ζήσουμε.Δεν ήμουν η ωραία, δεν ήμουν η απρόσιτη. Ήμουν η Ρένα. Ωραία ήταν η Αλίκη, η Τζένη εγώ ήμουν η Ρένα τους. Και δεν ήθελα κάτι παραπάνω.Αν έκανα σήριαλ θα έκανα με τον Νίκο Φώσκολο. Μου αρέσει έχει και μυαλό. Αρκεί να ήταν κάτι που θα μου ταίριαζε. Να μην ξυπνάω από τις πέντε το πρωί. Δεν αντέχω άλλο τις κουραστικές δουλειές. Θέλω λίγο να ξεκουραστώ.Στην ζωή μου ξεχνάω τα πάντα. Ποτέ δεν σκέφτομαι το χθες. Με κουράζει να το σκεφτώ. Να σκεφτώ τι έκανα μικρή. Μια τρελή κοπέλα ήμουν. Δεν μου άρεσαν τα γράμματα καταρχήν. Ανήσυχο πλάσμα ήμουν. Τι ξύλο έχω φάει μόνο ένας θεός το ξέρει. Πάντα με έχανε η μάνα μου. Από εφτά χρονών ήμουν τραγουδίστρια. Ήμουν και τρομερά ψεύτρα μικρή. Παραμυθατζού. Από μικρή έλεγα ότι ήρθαν κάποιοι πλούσιοι από την Αμερική και θέλουν να με κάνουν παιδί τους.Βασανίσθηκα 50 χρόνια και τι έκανα; Ένα μέτριο σπίτι, διαμέρισμα και δούλευα νυχθημερόν. Αλλά δεν το μετάνιωσα.

Από τον Πάνο Ζόγκα-Joytv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ