2013-07-31 16:12:02
Φωτογραφία για Δ.Τριανταφυλλόπουλος: Mεγάλη μου τιμή η Προεδρία... αλλά η αντιπολίτευση δεν σταματά!
Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης και Αρχηγός του Δημοτικού Συνδυασμού "Αιγιάλεια-Νέα Εποχή" Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά την ανάδειξή του ως νέος Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου "Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" του Δήμου Αιγιάλειας, κατόπιν πρότασης του Δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, που έτυχε της σχεδόν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (με θετικές ψήφους σύσσωμης της Πλειοψηφίας και της Μείζονος Αντιπολίτευσης, πλην 2 λευκών - κι όχι αρνητικών - ψήφων της Δημοτικής Παράταξης του ΚΚΕ), προέβη στην παρακάτω δήλωση:

"Η πρόταση του Δημάρχου Αιγιάλειας στο πρόσωπό μου, για ένα τόσο νεραυλγικό δημοτικό πόστο, που αναλογεί απόλυτα στην Δημοτική Αρχή κι όχι σε Μέλος της Αντιπολίτευσης και μάλιστα σε Επικεφαλής Παράταξής της,αν μη τι άλλο, ήταν άκρως απρόσμενη,πρωτότυπη και ανατρεπτική,βάσει των πάγιων δημοτικών δεδομένων!

Η στήριξη της πρότασης αυτής (για την οποία σημειωτέον ενημερώθηκα από τον κ
. Δήμαρχο ελάχιστες μόνο μέρες πριν) απ' όλες σχεδόν τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί ξεχωριστή τιμή στο πρόσωπό μου, αφού προέρχεται από αντίπαλες Δημοτικές Παρατάξεις - πολιτικά και δημοτικά - έρχεται όμως να σηματοδοτήσει την σύμπνοια και την συμπόρευση στον ευαίσθητο αλλά και δύσκολο, στις μέρες μας,Τομέα της Εκπαίδευσης.

Η - για πρώτη φορά - στην σύγχρονη ιστορία του Δήμου, ανάληψη καθηκόντων τέτοιων, από μέλος της αντιπολίτευσης έναντι πολλών και αξιόλογων μελών ή συνεργατών της δημοτικής πλειοψηφίας, καταγράφεται ιστορικά και ουσιαστικά.

Επιπλέον,είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα,να διαδέχομαι στο "τιμόνι" της "Σχολικής Επιτροπής" τον Σύγχρονο Φιλόσοφο,φίλο,Καθηγητή και τέως Δήμαρχο Ερινεού Ανδρέα Βαρνακιώτη, με τον οποίο και συνεργαστήκαμε θετικά τα προηγούμενα δύο χρόνια στο εν λόγω δημοτικό Νομικό Πρόσωπο, στήριξα δε ευθέως την παραμονή του στην Προεδρία, ωστόσο, τόσο η επιλογή του ιδίου όσο και του Δημάρχου ήσαν διαφορετικές.Θεωρώ πως πάντα θα'ναι δίπλα μας,με την εμπειρία του και τις βαθύτατες γνώσεις το, κυρίως στο προσεχές μεταβατικό στάδιο,αλλαγών στη ηγεσία της "Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" αλλά και στη σύνθεση της διοίκησής της.

Επιπλέον, θα πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι πολιτικές ερμηνείες της πρότασης του Δημάρχου προς το πρόσωπό μου και της αποδοχής αυτής εκ μέρους μου είναι άκαιρες και ανώφελες,αφού δεν πρόκειται ν' αλλοιωθεί ούτε κατ' ελάχιστον η αντιπολιτευτική μας στάση, αντιθέτως θα συνεχίσουμε να πράττουμε ότι ακριβώς και τα προηγούμενα δύο χρόνια, να στηρίζουμε δηλαδή ως Ελάσσων Αντιπολίτευση, τα θετικά της δημοτικής αρχής και ν' αντιπαλεύουμε κακές της επιλογές.Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο κ. Δήμαρχος...του οποίου, ούτε "δεκανίκι" είμαι, ούτε εκλογική συνεργασία το 2014 προαναγγέλλει η συνεργασία μας αυτή.

Ο χρόνος θα δείξει, θ' αναδείξει και θα καθορίσει ξεκάθαρα όλα τα παραπάνω!

Τέλος, δημοσιεύματα αναληθή και εμπαθή προς το πρόσωπό μου, αλλά και προς τον Δήμαρχο για την τολμηρή ενέργειά του σε ό,τι με αφορά,δεν μας αγγίζουν και προσωπικά δεν θ' ασχοληθώ με γνωστές "πένες" που διαψεύδονται διαρκώς!

Αυτό που με νοιάζει, είναι η αγαστή συνεργασία με τις Σχολικές Κοινότητες της Αιγιάλειας, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και η αποτελεσματικότητά μας με κάθε μέσο, αφού η επιτυχία, μαζί με τους καθηγητές, τα παιδιά μας, και τους γονείς τους, ως προς την λειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων...είναι μονόδρομος"!

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Τέλος να σημειωθεί, πως μετά από πρόταση του Αρχηγού της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημ.Τριανταφλλόπουλου,αιρετά Μέλη και μη της Δημοτικής Παράταξης "Αιγιάλεια- Νέα Εποχή" τοποθετήθηκαν στα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου και συγκεκριμένα:

**ΝΠΔΔ “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιάλειας”: Κουνινιώτης Γεώργιος (Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Αιγίου) με Αναπληρωτή τον Νικολόπουλο Γεώργιο (Μαθηματικό-Ταμεία Χορευτικού Ομίλου Αιγίου).

**ΝΠΔΔ "Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιάλειας": Γιαννούλης Παναγιώτης (Δημ.Σύμβουλος-Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου) με Αναπληρωτή τον Νταβαντζή Ευάγγελο (Μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Αιγίου).

**ΝΠΔΔ "Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιάλειας: Αναπληρωτής Πρόεδρος Γιαννούλης Παναγιώτης (Δημ.Σύμβουλος-Γραμματέας Δ.Σ), Μέλος, Μοσχοχωρίτου Μαρία (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός) με Αναπληρώτρια τη Δημουλά Ιωάννα (Εκπαιδευτής ΙΕΚ-Δημοσιογράφος).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ