2013-07-31 16:10:03
Φωτογραφία για Το ποτήρι ξεχειλίζει για το σμυριδικό στη Νάξο!
Δεν έχει κοπάσει η ένταση που υπάρχει για το σμυριδικό στην ορεινή Νάξο. Τα θέματα παραμένουν ανοιχτά και οι σμυριδορύκτες, βλέποντας την αδράνεια της Δημοτικής Επιτροπής που συστάθηκε για το σμυριδικό, παρά τις επισημάνσεις του πρόεδρου του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα προς το δήμαρχο την ημέρα σύστασής της σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί αμέσως. Τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο των σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα για την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. στο Οικομουσείο Κορώνου...

Το γεγονός, ότι μέσα Ιουνίου παραγγέλθηκε σμύριδα αντί εξευτελιστικής τιμής πώλησης, 7 ευρώ/τόνο για την Α’ ποιότητα και και 5 ευρώ/τόνο για τη Β΄ποιότητα και παραγγέλθηκαν 15.000 τόνοι Α΄ποιότητας και 40.000 τόνοι Β΄ποιότητας, όταν η τιμή πώλησης από το Δημόσιο έχει καθορισθεί στα 30 ευρώ/τόνο για την Α΄ και στα 25 ευρώ/τόνο για τη Β΄ ποιότητα, έφερε έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο διαχείρισης της πώλησης.


Μετά από έντονες αντιδράσεις του σωματείου, τελικώς η πώληση δεν έγινε, αφού η μεταφορά σταμάτησε.

Παράλληλα, το γεγονός ότι η ποσότητα της σμύριδας που θα παραλάβει το Δημόσιο, καθορίστηκε στους 4.250 τόνους, όσο δηλαδή και πέρυσι, ποσότητα που δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη ασφάλισης των σμυριδορυκτών, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα εγγραφής νέων στους καταλόγους των σμυριδορυκτών, ώστε να παραμείνουν στα ορεινά χωριά και να μην αναγκαστούν να φύγουν, έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία.

Παράλληλα, ο διάλογος για αναζήτηση βιώσιμης λύσης για το σμυριδικό δεν ξεκίνησε και έμειναν τα ευχολόγια και οι υποσχέσεις.

Πάντως, στη γενική συνέλευση, που θα συζητηθούν τα παραπάνω, οι σμυριδορύκτες, αναμένεται να αποφασίσουν για τον προγραμματισμό των ενεργειών τους, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που προτείνουν να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις.

naxos-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ