2013-07-31 17:26:22
Φωτογραφία για N.NΙκολόπουλος: Που βρίσκεται η εισαγγελική Έρευνα Παπανδρέου;
Έγραψαν οι εφημερίδες πως στο στόχαστρο πολυεπίπεδης εισαγγελικής έρευνας, η οποία διενεργείται από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, βρίσκονται οι υπεύθυνοι του εκπαιδευτικού ομίλου Ξυνή. Ήδη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των Σοφοκλή, Αθηνάς και Αικατερίνης Ξυνή, σε βαθμό κακουργήματος, για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσης κατά του Δημοσίου.

Μάλιστα όπως προέκυψε από τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έως τον Αύγουστο του 2010 η συνολική οφειλή του ομίλου προς τον ασφαλιστικό φορέα ανερχόταν περίπου στα 692.000 ευρώ.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ πριν λίγους μήνες έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση μου προς τον υπουργό Εργασίας όπου μεταξύ άλλων σημείωνε:

Απίστευτο και όμως ελληνικό, ρύθμιση χρεών με δόσεις έως το 2404 για εκπαιδευτικό όμιλο, μια κοινωνική πρόκληση, την ώρα που οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, την ώρα που περιμένουν να ακούσουν τα νέα μέτρα που φέρνει η ''επαναδιαπραγμάτευση'' του Αντώνη Σαμαρά.


Επειδή ο εκπαιδευτικός όμιλος ελέγχθηκε από τη Δικαιοσύνη εάν όντως συνδέεται με πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες τις οποίες φέρεται να χρησιμοποιούσε προκειμένου να εισπράττει από το Δημόσιο, μέσω επιδοτήσεων, δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Επειδή έπειτα από πόρισμα της Διεύθυνσης Επιθεώρησης της ΓΓΚΑ σύμφωνα με το οποίο ο συγκεκριμένος όμιλος εμφάνιζε βεβαιώσεις μη οφειλών ασφαλιστικής ενημερότητας που αποδείχτηκαν πλαστές και φέρονται να έχουν υπογραφεί από ανύπαρκτους υπαλλήλους του ΙΚΑ.

Καλείστε να απαντήσετε:

1. Ανευρέθηκαν ευθύνες υπαλλήλων του Δημοσίου στην υπόθεση, οι οποίοι φέρονται να κατάρτισαν τις ασφαλιστικές ενημερότητας, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον εκπαιδευτικό όμιλο να εξασφαλίζει τις επιδοτήσεις από το Δημόσιο μέσω της συμμετοχής του σε διάφορα προγράμματα;

2. Ποιοι είναι, διετάχθη ΕΔΕ;

- Nα κατατεθεί κάθε τι σχετικό

3. Ποιο το πόρισμα; Να κατατεθεί.

4. Τιμωρήθηκαν κάποιοι ως επίορκοι;

5. Ποιος αποφάσισε να γίνει ρύθμιση για τον εκπαιδευτικό όμιλο μέχρι το 2404;

- Να κατατεθεί η σχετική απόφαση.

6. Έχουν γίνει παρόμοιοι διακανονισμοί και σε άλλες εταιρείες;

- Εάν ναι, ποιες οι οφειλές της κάθε μιας και για ποια διάρκεια; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

7. Είναι αλήθεια πως το ΣΔΟΕ εξετάζει μια σειρά σοβαρών φορολογικών παραβάσεων στον εκπαιδευτικό όμιλο;

- Εάν ναι για ποιες συγκεκριμένες παραβάσεις τον ελέγχει το ΣΔΟΕ και σε ποιο στάδιο είναι η έρευνα;

8. Εάν έχει ολοκληρωθεί παρακαλώ να κατατεθεί το πόρισμα.

9. Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα της κ. Πόπης Παπανδρέου;

- Εάν ναι ποια τα αποτελέσματα;

10. Τιμωρήθηκαν οι εμπλεκόμενοι Δημόσιοι λειτουργοί; Εάν ναι ποιοι και με ποιες ποινές;

11. Υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα που από δόλο η αμέλεια έβλαψαν τα συμφέροντα του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων;

- Εάν ναι, ποια είναι και ποιες οι κυρώσεις αυτών; Να κατατεθεί κάθε τι σχετικό.

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Γ.Γ. Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ