2013-07-31 18:55:04
Φωτογραφία για Την απόσυρση του σ/ν για αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ ζητά η Ομοσπονδία αστυνομικών
Την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας ως «πρόχειρο», «ατελές» και με «σκοπιμότητες», ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Το σχέδιο νόμου έδωσε, πριν λίγες μέρες, το υπουργείο... Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για δημόσια διαβούλευση.

Σε μια μακροσκελή και αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, η ΠΟΑΣΥ κάνει εκτενείς παρατηρήσεις σε άρθρα του σ/ν, που παρουσιάζεται -όπως αναφέρουν- ως «καινοτόμο», λέγοντας ότι «απέχει παρασάγγας από την εμπεριστατωμένη μελέτη-πρόταση που είχε υποβάλει στην ηγεσία η Ομοσπονδία από το 2011», και αναφέρει πως το νομοσχέδιο συντάχθηκε χωρίς να προηγηθεί διάλογος.

Στην ανακοίνωση εκτιμάται ότι το σ/ν αποτελεί «συρραφή -με τη μέθοδο της αποκοπής και επικόλλησης- άρθρων και παραγράφων, διατάξεων και υποπαραγράφων, των ισχυόντων νομοθετημάτων», ενώ μια τεκμηριωμένη μελέτη «θα κατέγραφε κατά βάση το εύρος των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών του σημερινού αστυνομικού οικοδομήματος», κάτι που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές δεν έχει γίνει.


Η Ομοσπονδία, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα επί των άρθρων, κάνει λόγο για μη επίλυση του προβλήματος της γραφειοκρατίας, συρρίκνωση του Σώματος -με γνώμονα την αύξηση των υψηλόβαθμων θέσεων και «μαστίγιο στον χαμηλόβαθμο», σύγχυση αρμοδιοτήτων, υποβάθμιση της εκπαίδευσης και άλλες παραμέτρους που δεν λύνουν το πρόβλημα της λειτουργικότητας της ΕΛΑΣ και δεν συμβάλουν στο αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

«Ως Ομοσπονδία, αιτούμαστε μια αναδιάρθρωση με όρους κοινωνίας και όχι με όρους Μνημονίου», καταλήγει η ανακοίνωση και επαναλαμβάνει την πρόταση και πάγια θέση της ΠΟΑΣΥ, «για διακομματική συνεννόηση, σε πλαίσιο κοινοβουλευτικής και επιστημονικής συνεργασίας».
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ