2013-07-31 20:13:20
Φωτογραφία για Έρχεται ρευστό στο ΕΣΥ! Πόσα χρήματα θα δοθούν σε ιδιώτες
Έως το Σεπτέμβριο τα νοσοκομεία θα έχουν αποπληρώσει όλες τις οφειλές τους προς το δημόσιο δεσμεύεται το υπουργείο Οικονομικών.

Τι έχει πληρωθεί και τι θα πληρωθεί το επόμενο διάστημα

Κοντά στα 4 δις έχει δώσει η κυβέρνηση μέχρι τώρα σε οφειλές προς ιδιώτες επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δίνοντας το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών.

Ειδικότερα κατά τον κ.Σταικούρα τον Ιούνιο τα δημόσια νοσοκομεία έλαβαν την τελευταία δόση της ειδικής χρηματοδότησης, και την οποία θα κατανείμουν μέχρι τέλος Αυγούστου ώστε το Σεπτέμβριο, να μη χρωστούν τίποτε.

Σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ βέβαια που χρωστά μέσω των κλάδων υγείας των ταμείων που ενσωματώθηκαν, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση επίλυσε τα θέματα που αφορούσαν κυρίως στην παροχή εκπτώσεων από τους παρόχους υγείας και προμηθευτές των ταμείων, καθώς και τη διαδικασία εκκαθάρισης και θεώρησης των χρηματικών ενταλμάτων από τις αρμόδιες αρχές.


Πάντως φαίνεται ότι κατεγράφησαν καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των φαρμακευτικών εταιρειών, των κλινικών , των διαγνωστικών κέντρων, των γιατρών αλλά και των άλλων παρόχων καθώς όπως τονίζεται χρειάσθηκε να επιλυθούν τεχνικά θέματα προκειμένου να εναρμονιστούν τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Έτσι όπως σημειώνεται από το υπουργείο Οικονομικών τα χρηματικά εντάλματα που είχαν εκδοθεί εντός του Ιουνίου, ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ, επανεκδόθηκαν εντός του Ιουλίου ώστε σταδιακά να καταβληθούν.

Ο κ.Σταικούρας εξηγεί ότι από αυτά τα θεωρημένα εντάλματα ύψους 190 εκατ. ευρώ έχουν αποσταλεί στις τράπεζες για άμεση εξόφληση ενώ έχουν εκδοθεί και άλλα εντάλματα εντός του Ιουλίου ύψους 50 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν προωθηθεί για θεώρηση. IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ