2013-07-31 21:42:27
Φωτογραφία για Συγκλόνισε όλο τον πλανήτη ο πατέρας που κλαίει πάνω από το άψυχο σώμα του γιου του... [Video]
Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Αίγυπτo Αίμα, οργή , πόνος και αγανάκτηση συνθέτουν το σκηνικό στη χώρα που βιώνει έναν εμφύλιο πόλεμο καθώς  είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα!

Από τη μία οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και από την άλλη ο στρατός και όσοι υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάνουν λόγο για "σφαγή" με τον αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους 200 και όχι 65 όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Νωρίτερα, τη δικαιοδοσία να μπορεί να διατάξει το στρατό να προβεί σε συλλήψεις πολιτών έδωσε στον προσωρινό πρωθυπουργό της Αιγύπτου ο πρόεδρος της χώρας Αντλί Μανσούρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, η απόφαση του κ. Μανσούρ ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικές συλλήψεις του ανατραπέντα ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Παρά ταύτα, χιλιάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων αψήφησαν την προειδοποίηση Ιμπραχίμ, παραμένοντας στους δρόμους του Καΐρου.


Το Κάιρο ήταν ήρεμο έως το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο επεισόδια έχουν σημειωθεί στην πόλη του Σουέζ και το Πορτ Σάιντ, όπου ένας 17χρονος σκοτώθηκε και 29 ακόμα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ υποστηρικτών και επικριτών του ανατραπέντα προέδρου.

Ο επίσημος απολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία ασθενοφόρων της Αιγύπτου τοποθετεί τον αριθμό των νεκρών στους 72, με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους να αντιτείνουν πως οι νεκροί και οι «εγκεφαλικά νεκροί» υπερβαίνουν τους 160.

Ο πρώην πρόεδρος Μόρσι κρατείται από τον στρατό σε  άγνωστη τοποθεσία. Οι υποστηρικτές του συνεχίζουν πάντως και σήμερα την ξαθιστική τους διαμαρτυρία έξω από το τέμενος Ραμπάαχ αλ Ανταούιγια του Καϊρου

Αυτό που έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση είναι ένα βίντεο του CNN που δείχνει τις πρώτες αντιδράσεις ενός πατέρα πάνω από το κορμί του άψυχου γιου του! Συντετριμμένος, ο άτυχος  άνδρας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος του είναι νεκρός! Και ενώ κάποιοι από το πλήθος προσπαθούν να τον απομακρύνουν , εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κάποιοι άλλοι φωνάζουν «δολοφόνο» το γιο του! 
to-gamato
pestanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ