2013-07-31 21:58:05
Φωτογραφία για Εύβοια: Είχαν ρημάξει το εργοστάσιο - Επιτέθηκαν στους ΔΙ.ΑΣ. που τους συνέλαβαν
Όλα ξεκίνησαν όταν χθες στις 8:15΄ το βράδυ, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά για κλοπή εξοπλισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη από... άγνωστο αριθμό δραστών, στις εγκαταστάσεις ανενεργού εργοστασίου στη περιοχή Βασιλικό Ευβοίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Γ΄ Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., οι οποίοι αρχικά εντόπισαν έξω από το εργοστάσιο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο ήταν μέσα ένας 37χρονος Ρουμάνος, εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου» και συνελήφθη.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου για τους συνεργούς του. Όταν οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε κρυμμένους σε ένα πατάρι, οι δυο Ρουμάνοι 45 και 24 ετών αντίστοιχα, άρχισαν να πετούν εναντίον τους καδρόνια, ρουλεμάν, σίδερα, κεραμίδια και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, για να αποφύγουν την σύλληψη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά στα χέρια τρεις αστυνομικοί .


Ο 45χρονος μάλιστα στην προσπάθειά του να διαφύγει, πήδηξε από το πατάρι, ύψους περίπου έξι μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια και στο κεφάλι και να ακινητοποιηθεί, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο 24χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο όχημα των δραστών και στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- Τέσσερις κουλούρες με καλώδια χαλκού, μήκους (300) περίπου μέτρων, τις οποίες οι δράστες είχαν λίγη ώρα πριν αφαιρέσει από το εργοστάσιο. Τα ανωτέρω καλώδια χαλκού, η αξία των οποίων ανέρχεται στις (6.000) ευρώ, αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του εργοστασίου.

- Ένας (1) μεταλλικός κόφτης σιδήρου και μία (1) πένσα.

- Τέσσερις (4) χαρτοκόπτες και ένας (1) φακός.

- Δύο (2) μαύρες κουκούλες και δύο (2) ζεύγη γαντιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που έγινε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ίδιοι δράστες τον περασμένο Ιούνιο και συγκεκριμένα την 03-06-2013 και 08-06-2013, είχαν προβεί και πάλι στην αφαίρεση χάλκινων καλωδίων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με τη συνολική ζημιά που προξένησαν στις δύο αυτές περιπτώσεις να ανέρχεται, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας του εργοστασίου, στις (100.000) περίπου ευρώ.

Επιπλέον στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας που ανήκει σε 28χρονο υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι συνεργός των τριών συλληφθέντων και αναζητείται για να συλληφθεί.

Οι τρεις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. που τραυματίστηκαν πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν, ενώ ο 45χρονος Ρουμάνος παραμένει για νοσηλεία φρουρούμενος.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας για τυχόν εμπλοκή της παρέας σε άλλες "δραστηριότητες".

lamiareport.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ