2013-08-01 01:29:03
Φωτογραφία για Περήφανοι για τον Πλοίαρχο του σπιτιού μας
«Ξέρω τι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω», είπε ο μικρός μας Γιώργος. «Θα γίνω γυναικολόγος! Θα ασχολούμαι με τις γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν και θα φροντίζω τα μωρά τους».

- Μπράβο Γιώργο!

(μια εβδομάδα μετά....)

«Τελικά δε θα γίνω γυναικολόγος.... θα γίνω βιολόγος! Θα σπουδάσω μοριακή βιολογία και θα κάνω έρευνες σχετικά με το AIDS! »

- Μπράβο Γιώργο!

(δυο εβδομάδες μετά....)

«Ξέρετε τι θα γίνω τελικά όταν μεγαλώσω? Θα γίνω χειρούργος! Ίσως να γίνω καρδιοχειρουργός ή παιδοχειρουργός! Λατρεύω τη χειρουργική και θέλω να βοηθάω τους αρρώστους!»

- Μπράβο Γιώργο!

(ένα μήνα μετά....)

«Τελικά αποφάσισα να γίνω εγκληματολόγος. Πιστεύω ότι θα ήμουν πολύ καλός στο να εξιχνιάζω εγκλήματα και επιπλέον με εξιτάρει το ότι απαιτεί ευφυΐα το συγκεκριμένο επάγγελμα».

- Μπράβο Γιώργο!


(έξι μήνες μετά…)

«Όχι.... Όχι.... Το μέλλον ανήκει στους υπολογιστές! Γι’ αυτό κι εγώ θα ασχοληθώ ακριβώς με αυτό. Άλλωστε είμαι ήδη πολύ καλός στους υπολογιστές!»

Και πάλι - Μπράβο Γιώργο!

(λίγο αργότερα....)

«Υπολογιστές? Απαπά.... Πολύ απρόσωπο. Το έψαξα πάρα πολύ και καταστάλαξα. Θα γίνω αρωματοποιός! Μάλιστα! Θα σπουδάσω στο χημικό και ύστερα θα κάνω μεταπτυχιακό στην αρωματοποιία στο Παρίσι! Άλλωστε οι Γάλλοι είναι οι ειδικοί επί των αρωμάτων!»

- Ααααχ.... Μπράβο Γιώργο!

(κάποιους μήνες μετά....)

«Πόσο λάθος έκανα! Ο μεγάλος μου έρωτας είναι ο κινηματογράφος! Πάντοτε ήταν! Νιώθω ότι είμαι φτιαγμένος για να δημιουργώ! Είμαι φτιαγμένος για την τέχνη! Με αναζητά η ίδια....! Θα μπορούσα να σπουδάσω σκηνοθεσία ή σκηνογραφία ή .... Ναι! Ναι!»

- Μπράβο Γιώργο....!

(λίγο πιο μετά....)

«Η θάλασσα! Αυτή θα με τραβήξει τελικά κοντά της. Αυτή και τα ταξίδια της. Πάντοτε ήθελα να ταξιδεύω…σε μέρη που δεν πάνε όλοι. Σε μέρη που δε βλέπεις εύκολα. Εκεί θέλω να πάω. Θα γίνω Πλοίαρχος! Θα ταξιδεύω τα καράβια!»

- Προχώρα Γιώργο! Μπράβο!

Έτσι κι έγινε. Έδωσε Πανελλήνιες ο Γιώργος μας. Πέρασε με πολλές παραπάνω χιλιάδες μόρια στη σχολή Εμποροπλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού. Κάναμε εγγραφή στη σχολή των Χανίων της Κρήτης και. (4 χρόνια μετά....)

Καμαρώνουμε τον Γιώργο μας, έναν Πλοίαρχο του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού! Υπήρξε ένας από τους λαμπρότερους σπουδαστές που έχουν περάσει από τη σχολή! Έχει επιδείξει έναν φοβερό ζήλο με ότι κι αν έχει καταπιαστεί στη σχολή, μα και στα ταξίδια του! Νιώθει πανέτοιμος να μπαρκάρει και να οργώσει τις θάλασσες!

Περήφανοι, του αφιερώνουμε τους στίχους του Καβάφη:

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη

Να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις

....«Η Ιθάκη σου έδωσε το ωραίο ταξίδι

χωρίς αυτήν δε θα ‘βγαινες στο δρόμο»

Καλές θάλασσες Γιώργο!
hamogelo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ