2013-08-01 01:37:38
Φωτογραφία για Λουκέτο στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω διαθεσιμότητας 600 υπαλλήλων
Σε 48ωρη απεργία είναι από το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία αντιδρώντας στο... μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλων από τα ταμεία , σύμφωνα με την συμφωνία κυβέρνησης -Τρόικας

Σε σχετική ανακοίνωση η ομοσπονδία του κλάδου αναφέρει :

«Τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται οργανισμοί περιττοί για την πολιτική ηγεσία και πρέπει να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση που φτάνει μέχρι την οριστική διάλυσή τους.

Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι (600) διαθεσιμότητες – απολύσεις που αποφασίστηκαν για το Υπουργείο Εργασίας αλλά και αυτές που θ’ ακολουθήσουν, θα προκύψουν κυρίως από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από την στιγμή που έχει καταγεγραμμένες 2.500 κενές θέσεις.

Κι όλα αυτά από την ίδια Πολιτική Ηγεσία που παραδέχεται και γνωρίζει τη ζοφερή πραγματικότητα του χώρου της Κοινωνικής Ασφάλισης:

Καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων που φτάνει και τα 4 χρόνια, τεράστια υστέρηση εσόδων, προϋπολογιζόμενο ταμειακό έλλειμμα πάνω από 2,5 δις, εγκατάλειψη και στέρηση κάθε αναγκαίου μέσου για μια υποτυπώδη λειτουργία και βέβαια τραγική έλλειψη προσωπικού
. Καθώς -και με δήλωση του Υπουργού στα ΜΜΕ για εκ βάθρων ανασυγκρότηση του Ασφαλιστικού Συστήματος- είναι πλέον ξεκάθαρη η οδηγία για διάλυση των Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ και παραχώρηση στους ιδιώτες.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιμετωπίζεται και το Υπουργείο Υγείας από το οποίο σε πρώτη φάση 1.500 εργαζόμενοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Όσο για τον ΕΟΠΥΥ με τα μεγάλα οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα, την υποστελέχωση, την ελλιπή χρηματοδότηση, με προϋπολογισμένο ταμειακό έλλειμμα 1,5 δις , αργά ή γρήγορα φαίνεται να οδηγείται στις ίδιες λύσεις παρά τις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

Μ’ αυτά τα δεδομένα οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο και ιστορική αναγκαιότητα.

Το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι ότι πιο ύπουλο μπορούσε να εμπνευστεί η τρόικα και να εφαρμόσουν οι εντολοδόχοι της Κυβέρνησης.

Όσο εμείς επιτρέπουμε να βρίσκεται σε ισχύ, θα διαλύσει όχι μόνο τη Δημόσια Διοίκηση αλλά και τη ζωή χιλιάδων εργαζόμενων για τους περισσότερους από τους οποίους δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.

Η Ομοσπονδία μας σε ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. και σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή 1 και 2 Αυγούστου. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 10.30 π.μ. και την Παρασκευή στο Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης στις 10.30 πμ.»

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ