2013-08-01 03:28:28
Φωτογραφία για Καταδίκασαν σε θάνατο πρώην υπουργό του Καντάφι
Ένας πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι καταδικάστηκε χθες σε θάνατο για υποκίνηση στην... βία κατά των διαδηλωτών κατά την διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του Λίβυου δικτάτορα το 2011, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Στην πρώτη απόφαση αυτού του είδους που λαμβάνεται εναντίον ενός αξιωματούχου της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Καντάφι, ένα δικαστήριο στην Μιζουράτα έκρινε τον Άχμεντ Ιμπραχίμ ένοχο για υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας και για συνωμοσία με στόχο την δολοφονία πολιτών, δήλωσε στο Ρόιτερς ο δικηγόρος του Σάλιμ Ντανς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για να εφαρμοστεί η θανατική ποινή θα πρέπει η χθεσινή απόφαση να επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Λιβύης.

Ο Ιμπραχίμ είχε μεταξύ άλλων διατελέσει υπουργός Παιδείας και Πληροφόρησης. Η σύλληψή του έγινε από αντάρτες της Μιζουράτα στην γενέτειρα του Καντάφι την Σύρτη. Ο Καντάφι συνελήφθη και σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2011.


Οι νέες αρχές της Λιβύης, οι οποίες έχουν στόχο να καταρτίσουν ένα δημοκρατικό Σύνταγμα φέτος, επιδιώκουν την δίκη των μελών της οικογένειας του Καντάφι όπως και των οπαδών του στην χώρα για να δείξουν στους πολίτες ότι τελικά τιμωρούνται όσοι τον βοήθησαν να παραμείνει στην εξουσία για 42 χρόνια.

Ωστόσο ακτιβιστές οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους ότι οι νομικές διαδικασίες δεν θα ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές. Η κυβέρνηση της Λιβύης προσπαθεί να μεταρρυθμίσει το δικαστικό σύστημα, ενώ παράλληλα αγωνίζεται για την σταθεροποίηση της χώρας και για να καθυποταχθούν οι πολιτοφυλακές που πολέμησαν τις δυνάμεις του Καντάφι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ