2013-08-01 04:04:30
Φωτογραφία για Γιώργος Κιμούλης «Zoύμε μια σχεδόν εμφυλιοπολεμική περίοδο »
Για την πολιτική κατάσταση της χώρας, τις δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα αλλά και πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις μίλησε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης στον Αχελώο tv και το Μάκη Μάκκα.

Ο ίδιος δεν διαστάσε να παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος επιλογές στη ζωή τονίζοντας ότι δεν έχει μετανιώσει για καμία από αυτές «Ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάει η παράσταση.Η τέχνη δεν μιλάει ούτε στους πολλούς ούτε στους λίγους μιλάει στον καθένα ξεχωριστά.

Αυτό που θα εισπράξει ένας θεατής από μια παράσταση είναι και το σημαντικό αλλά αυτό δεν θα το μάθεις ποτέ δεν μιλάς με τον κάθε θεατή ξεχωριστά Ήμουν αφοσιωμένος και παραμένω στο θέατρο, ήμουν 100% δοσμένος, δεν μετάνιωσα που επένδυσα όσα απέκτησα στην ζωή στο θέατρο, δεν ήμουν σιγουρατζής και έπαιρνα το ρίσκο.Διότι τα χρήματα της προηγούμενης δουλειάς τα έριχνα στην επόμενη. Και όταν δεν έχεις πίσω σου καβάντζα, δύο αποτυχίες σε πηγαίνουν τέσσερα χρόνια πίσω".


«Είμαι μια περίπτωση ανθρώπου που δεν έχει πάρει ποτέ μια δραχμή ή ένα ευρώ από το κράτος όχι επειδή δεν του προσφέρθηκε, αλλά επειδή δεν δέχτηκε αυτός. Ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Επειδή, δε, τις περισσότερες φορές όλο αυτό το δούναι και λαβείν με την εκάστοτε κυβέρνηση δεν ήταν και αθώο, εγώ κρατιόμουν μακριά».

Πάντα ειλικρινής και αυθόρμητος, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στην άρνηση του να φωτογραφηθεί με πολιτικά πρόσωπα αμέσως μετά την παράσταση της Μήδειας στην Επίδαυρο αλλά και στα σχόλια που συνόδεψαν την ενέργεια του αυτή: «Zoύμε μια περίοδο σχεδόν εμφυλιοπολεμική, μια δύσκολη εποχή, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να υποστηρίξουν αυτό το οποίο συμβαίνει ότι είναι κάτι το οποίο θα περάσει ξεχνώντας ότι η ευθύνη είναι δική τους, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι που παλεύουν για αυτό, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι δορυφόροι αυτόν τον καιρό γύρω από την εξουσία που ζούσαν από αυτήν και τώρα με νύχια και δόντια προσπαθούν να αποδείξουν ότι ορθός έκαναν τόσα χρόνια που κατά την γνώμη μου ξεπούλησαν πολλές ιδέες και πολλά όνειρα μόνο και μόνο για να κρατήσουν μια θέση δίπλα σε αυτή την εξουσιαστική μηχανή, όταν αυτοί άνθρωποι ακούν κάποιους άλλους να μιλούν εναντία σε αυτό το οποίο μας συμβαίνει τότε τους επιτίθεντο και από φόβο γιατί πιστεύουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.Δεν είμαι οπαδός τον δυο ακρών παραμένει ένα και είναι ακροδεξιό»

Ο γνωστός ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δραματικές ανατροπές που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο στην Ελλάδα της κρίσης δηλώνοντας πώς είναι ευθύνη όλων μας η κατάσταση που υπάρχει σήμερα, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να επιστρέψουν στην πολιτική για αλλάξει η οικονομικοκοινωνική κατάσταση:«Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει πρώτα από όλα οι πολίτες να επιστρέψουν στην πολιτική. Με την απαξίωση της πολιτικής, μέσω της απαξίωσης συλλήβδην των πολιτικών, ο πολίτης έχει πειστεί ότι το κοινωνικό και το πολιτικό είναι δύο τόποι που δεν μπορούν να συναντηθούν ποτέ. Κι ενώ ξέρει ότι χωρίς αυτόν τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, την ίδια στιγμή η νευρική του αδυναμία του απαγορεύει να αντιδράσει. Αλλά η αλήθεια είναι μία, ότι αν οι πολίτες δεν επιστρέψουν στην πολιτική και συνεχίσουν να πιστεύουν ότι η πολιτική ανήκει σε αυτούς που τους ασκούν και όχι στους πολίτες όλα θα μείνουν ίδια. Οφείλουμε με κάποιο τρόπο να αντιδράσουμε»

Δείτε το βίντεο:
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ