2013-08-01 06:03:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Έρευνες της αστυνoμίας σε σπίτια για υπόθεση μεταφοράς όπλων κι εκρηκτικών
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, αλλά και στο Μεσολόγγι.

Οι αστυνομικοί ερευνούν για όπλα και τυχόν άλλα ευρήματα, τα οποία πιθανόν να σχετίζονται με την σοβαρή υπόθεση μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Έλληνες και δύο Τούρκους (κουρδικής καταγωγής σύμφωνα με πληροφορίες), με φουσκωτό σκάφος, που εντοπίσθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Χίο.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει εντοπίσει μόνο νακρωτικά και όχι όπλα, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχουν προσαχθεί έξι αλλοδαποί.

Υπενθυμίζεται ότι το φουσκωτό εντοπίστηκε την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών με τέσσερις επιβαίνοντες -δύο Έλληνες και δύο Τούρκους-, οι οποίοι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 2 αντιαρματικούς όλμους, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 195 σφαίρες, καθώς και 2 εκρηκτικούς μηχανισμούς. Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου, που ανέλαβε την προανάκριση. Έπειτα, συνελήφθησαν άλλοι δύο -ένας Έλληνας και ένας Τούρκος- στη Χίο.


Μετά την πρώτη εξέταση των συλληφθέντων, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει να πραγματοποιεί έρευνες σε χώρους, που σχετίζονται με τους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν γνώριζε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι (33 και 55 ετών), οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα οφέλη του βασιλικού πολτού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα οφέλη του βασιλικού πολτού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ