2013-08-01 23:35:39
Φωτογραφία για Ξάνθη - Σταντάρ Λιέγης 1-2
Η Ξάνθη πλήρωσε τα λάθη και την αποβολή του Μανώλη Μπέρτου και γνώρισε την ήττα 2-1 από τη Σταντάρ Λιέγης μέσα στα Πηγάδια, για τον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League. 

Το καταπληκτικό γκολ - φάουλ του Σερζ Ντιε δεν έφτανε για τους ακρίτες που ψάχνουν και νέα ανατροπή πρόκρισης την επόμενη εβδομάδα, στο Βέλγιο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αγχωμένα στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες του Γκι Λουζόν δεν χαρίστηκαν. Πήραν άμεσα τον έλεγχο του αγώνα κι άρχισαν να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του Δημήτρη Κυριακίδη. Ένα άπιαστο σουτ του Ζοφρουά Μουζανζί Μπια στο 18ο λεπτό έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους και ανάγκασε τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου να ανεβάσουν ρυθμό.

Η εστία του Έιτζι Καβασίμα δεν προσεγγιζόταν εύκολα και γι' αυτό ο Σερζ Ντιε δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση σε εκτέλεση φάουλ και σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ στο 36', ξαναβάζοντας στο ματς τους ακρίτες. Το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό, αλλά οι ευκαιρίες παρέμειναν με το μέρος των φιλοξενουμένων.


Στο 50ό λεπτό ο Μαρσελίνιο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον διεθνή Ιάπωνα τερματοφύλακα, αλλά πλάσαρε πάνω του και ακολούθησε η... τιμωρία. Δύο λεπτα η Σταντάρ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο σκόρερ της δεν κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη. Ο Νίκος Καραγεωργίου έριξε στο ματς τους Τζούλιαν ντε Γκούζμαν και Νικολά Μαρίν, αλλά ο Μαρσελίνιο ήταν αυτός που βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, χωρίς να πιάσει όπως ήθελε το σουτ.

Η τιμωρία ήταν και πάλι άμεση. Ο Μπέρτος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο κέντρο, αποβλήθηκε και στο 74' ο Λοράν Σιμάν με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους Βέλγους. Με παίκτη λιγότερο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ανταπεξέρθουν και αποχώρησαν με ακόμα μία εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Κομεσίδης, Γούτας, Βάλλας, Παΐτο, Μπαξεβανίδης (56' Μάριν), Ντιε (87' Σολάρι), Μπέρτος, Μάνταλος (56' Ντε Γκούζμαν), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Αρσλάναγκιτς, Σιμάν, Ιαντόλι, Οπάρε, Μπουλό, Σισέ (46' Μπόιενς), Μαρκέ, Μοζανζί Μπια (84' Γκουτσανετζχάντ), Ντε Καμάργκο, Εζέκιελ (60' Μπατσουαγί)
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ