2013-08-02 01:26:03
Φωτογραφία για Η πρώτη γυναίκα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, μετά και την παραίτηση του Ιωάννη Τέντε.

Η κ. Κουτζαμάνη ως εισαγγελέας Πρωτοδικών, υπηρέτησε για πολύ καιρό στην Ποινική Δίωξη και χειρίστηκε πολλές σοβαρές υποθέσεις.

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της ιεραρχίας, η κληρωτίδα την ανέδειξε σε τακτική εισαγγελέα στο Πενταμελές Εφετείο, που επί μήνες συνεδρίαζε στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών του Κορυδαλλού εκδικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

Σε δήλωσή της για την ανάληψη της ανώτατης θέσης ανέφερε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η επιλογή μου στην κορυφαία θέση της Εισαγγελικής Ιεραρχίας. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και με τη συνεργασία των άξιων συναδέλφων και των δικαστικών υπαλλήλων να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα δύσκολα καθήκοντα που αναλαμβάνω. Έχω πλήρη συνείδηση ότι αναλαμβάνω τα ηνία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, όπου ο Εισαγγελέας καλείται να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα, να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ειρήνη και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας».


Επίσης, επέλεξε τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου που είναι οι αρεοπαγίτες Ιωάννης Σίδερης, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νίκος Λεοντής, Αντώνης Αθηναίος, Γρηγόρης Κουτσόπουλος και Σπύρος Μιτσιάλης.

Πρόεδρο του ΣτΕ oρίστηκε ο Σωτήρης Ρίζος. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ επελέγη ο Νίκος Ρόζος και Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Ευάγγελος Νταής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ