2013-08-02 01:39:05
Φωτογραφία για Σκέψεις για Leon Cupra R από τη Seat
Εν όψει λανσαρίσματος του νέου Leon Cupra, η Seat σκέφτεται σοβαρά να βγάλει και την R έκδοσή του, με αναβαθμισμένο κινητήρα... απόδοσης 300 ίππων και πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Η νέα γενιά Leon Cupra θα κυκλοφορήσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αρχές του 2014 κι η ισπανική φίρμα επιθυμεί να λανσάρει και την R εκδοχή του, όπως και στο παρελθόν, μιας και οι πιο σπορ και γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της, έχουν τους θιασώτες τους.

Έτσι λοιπόν, με ένα αεροδυναμικό και επιθετικό κιτ, η Seat θα «αναβαθμίσει» το νέο Leon Cupra με σπορτίφ χαρακτηριστικά, τόσο εξωτερικά, όπου θα υπάρχουν μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου και δύο διπλές εξατμίσεις, αγωνιστικού τύπου, όσο και εσωτερικά, όπου σπορ bucket καθίσματα και ειδικά φινιρίσματα θα έχουν την τιμητική τους. Επίσης είναι ανοιχτό το θέμα αν θα κυκλοφορεί 3θυρο αποκλειστικά, όπως το καινούργιο Leon SC, ή θα υπάρχει και 5πορτη έκδοση.


Παράλληλα, στο μηχανολογικό κομμάτι, οι αναρτήσεις θα είναι πιο «αγωνιστικές» και χαμηλωμένες για καλύτερο κράτημα, ενώ ο κινητήρας προβλέπεται να είναι ο turbo 2λιτρος 4κύλινδρος που θα παράγει 300 ίππους για την περίσταση. Μάλιστα, θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που θα μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ θα επιτρέπει στο εν λόγω μοντέλο να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5 δλ. περίπου και να αγγίζει την τελική των 250 χλμ./ώρα.

Τέλος, το Leon Cupra R, αν βγει στην παραγωγή τελικώς, θα εξοπλίζεται εκτός των άλλων και με το σύστημα «Cupra Launch Control» το οποίο υπόσχεται σύμφωνα με την εταιρεία μια πιο σπορ οδηγική εμπειρία.
autotriti.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ