2013-08-02 06:55:30
Φωτογραφία για Επιτάχυνση του έργου το μήνυμα Σαμαρά στους υπουργούς
Την άμεση υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων ζήτησε ο πρωθυπουργός από το υπουργικό συμβούλιο θέτοντας παράλληλα επί τάπητος τα χρονοδιαγράμματα των προαπαιτούμενων μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Ο Αντώνης Σαμαράς εκτός από τις αυστηρές οδηγίες προς τους υπουργούς ουσιαστικά φρόντισε να κλείσει τα εκλογικά σενάρια που ήθελαν εκλογές ακόμα και το Φθινόπωρο του 2013. Τόνισε δε ότι δεν επιτρέπεται ούτε κατ΄ ελάχιστον χαλάρωση, ενώ για τις ολιγοήμερες διακοπές του Αυγούστου, τους ζήτησε να συνεννοηθούν με τον Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και να μείνουν «σθεναρά ενωμένοι».

«Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί» τόνισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε ιδιαίτερα όσους έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις να τις ολοκληρώσουν ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, ανεξάρτητα αν έχουν περιθώρια ακόμη και τον Σεπτέμβριο.


«Αυτούς τους μήνες η αντιπολίτευση θα κάνει ότι μπορεί για να αλλοιώσει ή να ματαιώσει την προσπάθειά μας. Ήδη έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή. Δεν θα το πετύχει, οι πολίτες αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό παιχνίδι τους. Μπορεί όμως να μας αποπροσανατολίσει οδηγώντας σε λάθη και αποτυχίες. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί, θέλω δουλειά , θέλω τήρηση του προγράμματος», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, είπε ότι η ελληνική προεδρία πρέπει να πραγματοποιήσει βήματα για περισσότερη Ευρώπη ενώ για το θέμα της λαθρομετανάστευσης έκανε λόγο για έμπρακτη αλληλεγγύη των εταίρων. Επίσης, αναφέρθηκε σε συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη θάλασσα. «Η Ευρώπη γεννήθηκε στη Μεσόγειο και μπορεί να πάρει νέα ώθηση η θάλασσα αυτή. Το 2014 μπορεί να είναι αληθινή καμπή για την πορεία της ΕΕ με τη συνδρομή της Ιταλίας με την οποία είμαστε σε κοινή δράση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, τέλος, τις εξής αλλαγές:

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ορίζεται η κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Μιχάλης Θεοχαρίδης και αντιπρόεδρος ο Γ. Σίδερης.

Επίσης πρόεδρος του ΣτΕ ορίζεται ο Δημήτρης Ρίζος και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Ρόζος. Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζεται ο Ευάγγελος Νταής.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ