2013-08-02 13:27:04
Φωτογραφία για Aπίστευτο: Έβγαλαν σε διαθεσιμότητα τη νεκρή καθηγήτρια από τη Λάρισα
Η τραγική περίπτωση της Κλεοπάτρας (Κλαίρης) Καψαχάτη που έπεσε νεκρή από αδιαθεσία, μια μέρα αφότου είχε απορριφθεί η αίτησή της για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα, έφερε στην επιφάνεια την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί το υπουργείο Υγείας στο συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της στις 27 Ιουλίου και μάλιστα είχε γίνει και πρώτο θέμα σε κάθε ειδησεογραφικό μέσο. Κανείς όμως, όπως φαίνεται, από το υπουργείο δεν είδε και δεν άκουσε το περιστατικό. Κανείς δεν έκανε τον κόπο να κάνει έναν επανέλεγχο στις καταστάσεις των «διαθέσιμων». Ακόμη και η συγκλονιστική ανακοίνωση των συναδέλφων της Κλαίρης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής δεν συγκίνησε κανέναν από το υπουργείο ώστε να συγκρατήσει το όνομα και να το αφαιρέσει από τις λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα τέσσερις μέρες μετά.

Η γκάφα στην οποία υπέπεσε το υπουργείο Παιδείας είναι τεραστίων διαστάσεων, καθώς μιλάμε για έναν θάνατο που συνδέεται άμεσα με την άρνηση των αρμοδίων να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα, παρά το τριπλό bypass στο οποίο είχε υποβληθεί ενάμιση χρόνο πριν. Παρόλα αυτά το υπουργείο όχι μόνο δεν «ίδρωσε», αλλά έστω και ακούσια προσβάλει τη μνήμη της με το να την συμπεριλάβει στη λίστα των «διαθέσιμων».

Δείτε το απόσπασμα της λίστας με το όνομα της θανούσας

Πηγή: protothema
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ