2013-08-02 14:32:03
Φωτογραφία για Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη, για τις θετικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη στο έργο του προκατόχου του
από το Γραφείο Τύπου

Με ιδιαίτερα εγκωμιαστικές εκφράσεις υποστήριξε την «ουσιαστική δουλεία υποδομής» που είχε πραγματοποιηθεί και παρέλαβε ο κ. Μητσοτάκης από τον προκάτοχό του κ. Μανιτάκη, σε χθεσινή του ομιλία στη Βουλή.

Κατά την τοποθέτησή του, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί μηδενικού έργου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υποστήριξε με πάθος το σημαντικό έργο υποδομής που είχε επιτελέσει κατά το προηγούμενο έτος το Υπουργείο.

Με επισημάνσεις όπως ότι « πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τόσο συστηματική και ολοκληρωμένη δουλειά» ή ότι « πρώτη φορά αξιοποιήθηκε το δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης» δηλαδή δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ για τις μελέτες, ότι περιορίστηκαν οι διευθύνσεις και οι τομείς κατά 45 ως 60% και ότι οι μελέτες για τα 17 υπουργεία εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, μέχρι και τη συνεδρίασης της 23ης Απριλίου του 2013.


Υπέπεσε, όμως, ο κ. Μητσοτάκης, σε ένα πολιτικό ατόπημα, αφού δεν ανέφερε ούτε μια φορά κατά την ομιλία του το όνομα του προκατόχου του, που για ένα χρόνο σε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και τους Γάλλους εμπειρογνώμονες της Task Force -για πρώτη φορά όπως ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε- εργάστηκαν αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες και με την υπονόμευση άλλων υπουργών ώστε να δημιουργηθεί αυτή η «ουσιαστική δουλειά υποδομής».

Μόνο που αυτή η τεράστια δουλειά υποδομής έχει τεθεί εκποδών , από τις ιδεοληψίες και της εμμονές της τρόικας και τη χαρακτηριστική αδυναμία της κυβέρνησης να διεκδικήσει τα αυτονόητα, δηλαδή να διεκδικήσει τις στοιχειώδεις αρχές του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τη Δημόσια Διοίκηση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ