2013-08-02 15:38:05
Φωτογραφία για Nέο κάλεσμα από την Εφορία - Ξεκινά νέα καταγραφή ακινήτων και μετά η φορο-κεραμίδα
Νέος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά την απόφαση πως θα πρέπει έως τις 15 Σεπτεμβρίου να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς.

Στόχος είναι η Εφορία να έχει όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων, ώστε μετά να μπορέσει να τους στείλει το ανάλογο χαράτσι.

Εξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά νέα δήλωση στοιχείων ακινήτων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και το Εθνος τα νέα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι:

Ο 12ψηφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), προσωρινός ή οριστικός, εφόσον υπάρχειΟ αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου 2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενο ή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ηλεκτροδοτείται.Η επιφάνεια των κατοικιών – μονοκατοικιών που βρίσκονται στο αγροτεμάχιοΗ επιφάνεια των αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων επαγγελματικών στεγών ή άλλων ειδικών κτιρίων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίου.Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιοΤο μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγηςΤο μήκος της πρόσοψης του οικοπέδουΤο πλήθος των προσόψεων που έχει κάθε ακίνητο

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ