2013-08-02 16:22:47
Φωτογραφία για Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στην εγκληματική οργάνωση - Όλο το παρασκήνιο
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που... διακινούσε όπλα και ναρκωτικά. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με 13 συλλήψεις ατόμων από τρεις νομούς καθώς και κατασχέσεις όπλων, φυσιγγίων, αυτοκινήτων, κινητών τηλεφώνων, ναρκωτικών, ακόμα και βιβλιαρίων καταθέσεων ... Αυτή την ώρα οι μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν με το πρώτο φως της μέρας σε Ρέθυμνο, Λασίθι και Ηράκλειο, αποσύρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου όπου ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προανάκρισης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις κατάσχεσαν τόσα όπλα όσα και οι συλληφθέντες, κατάσχεσαν 35 (!) κινητά τηλέφωνα, κοκαΐνη και χασίς αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες καθώς και αυτοκίνητα αλλά και βιβλιάρια καταθέσεων μέσα από τα οποία γινόταν η διακίνηση των χρημάτων. Τα όπλα και τα ναρκωτικά φαίνεται ότι ήταν ήδη ... πουλημένα!


Από τα ΑΤΜ Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και άτομο το οποίο είχε συλληφθεί στη μεγάλη επιχείρηση με την ονομασία Πήγασος, το 2007 στη περιοχή των Ζωνιανών ως εμπλεκόμενος στη υπόθεση των ΑΤΜ.

Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια και μετά την μεγάλη δικαστική περιπέτεια, είχε αφεθεί ελεύθερο. Προέρχεται από μεγάλο σόι και συγγενικό του πρόσωπο παραμένει στη φυλακή από εκείνη την επιχείρηση και μετά.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και αλλοδαποί που πάντα συνεργάζονται με ντόπιους σε αυτές τις υποθέσεις, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πρακτική ενώ έχουν συλληφθεί και άτομα που η δράση τους είχε προβληματίσει κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές και δεν μπορούσαν να τη θεωρήσουν μεμονωμένη.

Η σύνδεση των υποθέσεων

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι 13 συλληφθέντες έκαναν... δουλειές με όπλα και ναρκωτικά σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, παρά το γεγονός ότι αυτές οι υποθέσεις εμφανίζονταν αποσπασματικές και μεμονωμένες, κάθε φορά που η αστυνομία εντόπιζε μία από αυτές.

Οι καταγεγραμμένες συνομιλίες και τα στοιχεία όμως που κατάφερε να συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ μέσα από πολύμηνη παρακολούθηση και τη χρήση όλων των απαιτούμενων μέσων που διαθέτει το Σώμα, φαίνεται ότι έδωσαν όλο το πλαίσιο λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης και σχηματίζουν πλέον μια ενιαία δικογραφία.

Η επιχείρηση αυτή λοιπόν, αναφέρουν οι πληροφορίες, επί της ουσίας ήταν η ... ταυτοποίηση της εγκληματικής οργάνωσης μέσα από τη σύνδεση των στοιχείων μίας σειράς υποθέσεων που είχαν απασχολήσει την ΕΛΑΣ.

Η επιχείρηση

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, με πέντε Εισαγγελείς και τεράστια αστυνομική δύναμη με επικεφαλής το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου ξεκίνησε τα ξημερώματα μια πολύ μεγάλη επιχείρηση στο κυνήγι κατά των ναρκωτικών.

Μια επιχείρηση που ουσιαστικά πατούσε σε τρεις νομούς αφού ξεκίνησε από τα Ζωνιανά και κατέληγε στο Καλό Χωριό Λασιθίου.

Οι έρευνες σε σπίτια, ποιμνιοστάσια, αγροικίες και χωράφια έγιναν ταυτόχρονα, ανέφεραν οι πληροφορίες. Οι συλλήψεις που σημειώθηκαν αφορούσαν άτομα που στην πλειοψηφία τους έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές. Πρόκειται για άτομα από γνωστές και μεγάλες οικογένειες που τα ονόματά τους φιγουράριζαν και σε παλαιότερες υποθέσεις ναρκωτικών και τώρα φαίνεται να καταλήγουν ξανά στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Με το πρώτο φως της ημέρας 5 εισαγγελείς μαζί με το σύνολο των ανδρών του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου άνδρες του ΤΑΕ, της ασφάλειας, άνδρες των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων, της ΟΠΚΕ αλλά και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών ξεκίνησαν να κάνουν ταυτόχρονα τις έρευνες έτσι ώστε κανείς να μην προλαβαίνει να ενημερώνει τον άλλο. Κάποια από τα χωριά τα οποία πέρασαν τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ είναι τα Ζωνιανά. η Τύλισσος, το Καλό Χωριό, η ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου αλλά ακόμα και η πόλη του Ηρακλείου.

Για την όλη επιχείρηση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε δουλέψει επί μήνες με πολύωρες παρακολουθήσεις και έρευνες καθώς και συγκέντρωση πολύτιμων στοιχείων η δίωξη ναρκωτικών Ηρακλείου. Αναμένονται ανακοινώσεις μιας και όλα δείχνουν ότι μιλάμε για μια καινούρια εγκληματική οργάνωση.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ