2013-08-02 21:36:05
Φωτογραφία για Κυβερνητική ανταρσία στον ορίζοντα: Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απειλούν...!!!
Μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να έτριξε τα δόντια στους υπουργούς της κυβέρνησης επισημαίνοντας τους την κρισιμότητας της κατάστασης,

  ξεκαθαρίζοντας τους ότι απαιτεί όλοι να εργαστούν ακόμα και μέσα στον Αύγουστο για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει κυβέρνηση και Τρόικα, φαίνεται όμως να αντιμετωπίζει πρόβλημα με αρκετούς βουλευτές του κόμματος του, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες δείχνουν σημάδια ανυπακοής στην κυβερνητική γραμμή. Μάλιστα ανάλογη είναι και η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, αφού και ο Ευάγγελος Βενιζέλος βλέπει «πράσινα» στελέχη να αντιδρούν έντονα με τις αποφάσεις τις κυβέρνησης.

Με την κυβέρνηση να έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα οι αντιδράσεις και οι δημόσιες δυσανασχετήσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα και ισχυρές αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο να παρακολουθούν την κατάσταση, χωρίς να έχουν προχωρήσει ακόμα σε δυναμικές αντιδράσεις αφού η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αποδυναμωμένη μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.


Εντολή Σαμαρά για πληρέστερη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών ομάδων

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το κύμα απείθειας των βουλευτών, ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima, έδωσε εντολή να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στη σύνδεση των υπουργείων με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργός να παρέχουν πληρέστερη ενημέρωση στους βουλευτές και να απαντούν άμεσα σε τυχόν απορίες που εκφράζουν.

Επιθέσεις κατά Στουρνάρα από... «κουρασμένους» γαλάζιους βουλευτές

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Reuters περί κουρασμένων βουλευτών προκάλεσε εκνευρισμό στους μέλη και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και πολλοί από αυτούς εκτόξευσαν βέλη και απειλές ακόμα και για την... αλλαγή του.

«Δεν είμαστε κουρασμένοι, ενημέρωση ζητάμε και σεβασμό από τους υπουργούς» είπε ο Γιώργος Βλάχος, με τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Θανάση Μπούρα ...να διαψεύδει τα περί κόπωσης και την (κοινοβουλευτική εκπρόσωπο) Σοφία Βούλτεψη να προσθέτει «μια χαρά είμαστε οι βουλευτές, κουραζόμαστε μόνο όταν γίνονται σαχλαμάρες». Ωστόσο η κ.Βούλτεψη απέρριψε το ενδεχόμενο ψήφισης της άρσης των πλειστηριασμών, αφού δήλωσε στο Mega «δεν ψηφίζουμε τέτοια μέτρα».

Πυρά κατά του Γιάννη Στουρνάρα εκτόξευσε, όμως και ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα υποστηρίζοντας πως οι βουλευτές στάθηκαν όρθιοι και ότι δεν έχουν κόπωση αλλά προβληματισμό.

«Πρέπει και κάποιοι υπουργοί να δουν αν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Δεν ήταν εντολή πρωθυπουργού να υπάρξει φορολογικό νομοσχέδιο;» διερωτήθηκε στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ και κατέληξε λέγοντας πως «προβληματισμός υπάρχει για τις προβλέψεις που δεν επιβεβαιώνονται, προβληματισμένοι είμαστε αλλά θα αντέξουμε...».

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Υγειας Νικήτας Κακλαμάνης ξαναπήρε το όπλο του και επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο από την Ολομέλεια διεμήνυσε πως «αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε, ματαιοπονεί. Απλά θα τον αλλάξουμε και όποιος κατάλαβε κατάλαβε».

Εκνευρισμένος όμως εμφανίστηκε και ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον υπουργό Οικονομικών και με σχόλιο του στο twitter αναρωτήθηκε αν οι τεχνοκράτες είναι πάντα ξεκούραστοι επειδή παίρνουν βασιλικό πολτό.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ επισημαίνει πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τους τελευταίους 13 μήνες και και έχουν επάξια στηρίξει σκληρές, αλλά αναγκαίες αποφάσεις για τη χώρα μας. «Κάποιοι -ελπίζω εκ παραδρομής να αυτοεξαιρέθηκε και ο κ. Στουρνάρας- έχουν βρει το ελιξίριο κατά της "κόπωσης"... και θα πρέπει να μας το χορηγήσουν -εφόσον το έχουμε ανάγκη κατά τα λεγόμενα του- ή μήπως οι τεχνοκράτες παίρνουν βασιλικό πολτό και έχουν ασύγκριτες αντοχές..;"».

Τον εκνευρισμό της για τις δηλώσεις του υπουργού εξέφρασε και η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.  «Οι βουλευτές αξίζουν τα εύσημα για την προσπάθεια που κάνουν και έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε όλες τις ψηφοφορίες», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ασημακοπούλου.

Με εμφανή ειρωνική διάθεση σχολίασε τα λεγόμενα του κ. Στουρνάρα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης λέγοντας πως «ήταν μία ακόμα... ώριμη τοποθέτηση του υπουργού».

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, όμως, κράτησαν και οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. «Εγώ δεν βλέπω κανέναν κουρασμένο βουλευτή. Βλέπω βουλευτές που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, είπε πως όλοι οι βουλευτές έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και το έχουν αποδείξει αυτό το αίσθημα ψηφίζοντας σκληρές αποφάσεις. «Το ζήτημα το σημαντικό είναι η κόπωση της κοινωνίας. Πραγματικά ο κόσμος έχει κουραστεί γιατί βλέπει όλα αυτά τα χρόνια να γίνονται θυσίες οι οποίες δεν έχουν αντίκρισμα. Και γι' αυτό πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις που πρέπει ώστε να αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα αυτές οι θυσίες», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.

Νέο αντάρτικο στη ΝΔ με αφορμή ρυθμίσεις του ασφαλιστικού

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα που ξεσήκωσε τους βουλευτές και το νομοσχέδιο για την άρση των πλειστηριασμών που πυροδότησε αντιδράσεις, ομάδα 13 βουλευτών της ΝΔ με ερώτησή τους εκφράζουν τη διαφωνία τους και προτείνουν αλλαγές στη νομοθεσία σχετικά με την υποχρεωτική ένταξη στον ΟΑΕΕ, των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που κάνουν συμπληρωματικά μια δουλειά σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, καθώς επίσης ζητούν να υλοποιηθεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην Βουλή για την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στο 62 τους με 40 χρόνια ασφάλισης.

Τη συγκεκριμένη ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές κ.κ. Τζαμτζής Ιορδάνης, Βλαχογιάννης Ηλίας, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Μπατσαρά Γεωργία, Σολδάτος Θεόδωρος, Σκόνδρα Ασημίνα, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Βογιατζής Παύλος,

Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα, Κουτσούμπας Ανδρέας, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Αναστασιάδης Σάββας και Κόλλιας Κωνσταντίνος .

Καζάνι που βράζει η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα περί κόπωσης βουλευτών αλλά και το ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας προκάλεσαν τρικυμία και στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος εκτοξεύσε πυρά κατά του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος είχε προειδοποιήσει με εκλογές αν δεν ψηφιστούν τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα έφερνε στη Βουλή η κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είχε καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τη δημοτική αστυνομία, και τώρα απασφάλισε νέα βόμβα τονίζοντας πως από τη Βουλή δεν πρόκειται να περάσει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

«Η κινητικότητα θυμίζει έντονα το παιχνίδι ραντεβού στα τυφλά. Μόνο που αντί να υπάρχει κάτι ευχάριστο πίσω από το παραβάν βρίσκεται το απολυτήριο», είπε και συνέχισε: «Το πολιτικό κλίμα βαραίνει από απαράδεκτους λεονταρισμούς που μιλάνε για εκλογές και που εκπορεύονται από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ο θεσμικός τους ρόλος θα έπρεπε τουλάχιστον να τα περιορίσει».

Παράλληλα ένα βήμα πριν από τη διαγραφή έφτασε η Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της τροπολογίας για την ΕΥΔΑΠ, αφού δεν ψήφισε «υπέρ» όπως οι συνάδελφοί της, αλλά «παρούσα» και στη συνέχεια «στόλισε» τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι ξεπουλά τη χώρα.

«Η σημερινή μου στάση, είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story», αναφέρει στη δήλωσή της η κυρία Τζάκρη.

«Σε ό,τι με αφορά, ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την Τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές «αναπτυξιακές» ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες», καταλήγει στη δήλωσή της η βουλευτής.

Στην Ιπποκράτους σήμανε αμέσως συναγερμός, ενώ άρχισαν να κυκλοφορούν και σενάρια περί διαγραφής της κυρίας Τζάκρη. Ωστόσο λίγο αργότερα το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ μοίρασε τη νέα διευκρινιστική δήλωση της βουλευτού, κάτι το οποίο έδειξε ότι μάλλον αποκλείεται το ενδεχόμενο η κυρία Τζάκρη να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τη διαφωνία του για την άρση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας εξέφρασε και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος μιλώντας την Πέμπτη στο ΒΗΜΑ 99,5 δήλωσε: «Δεν έχω καμία πρόθεση να περάσει μέτρο που θα βάζει σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη, όταν βεβαίως αυτό προσδιορίζεται με σαφήνεια. Το υπάρχον καθεστώς που αφορά τις 200.000 ευρώ πλαφόν πρέπει να διατηρηθεί και να ισχύσει».

Με προειδοποιητικές βολές εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης ξεκαθάρισε χθες ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα οριζόντια μέτρα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.FM ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «φως στο τούνελ» αν δεν υπάρξει «αλλαγή της συνταγής». «Το πρόγραμμα δεν βγαίνει, πρέπει να το καταλάβουν όλοι», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Πηγή: Κυβερνητική ανταρσία στον ορίζοντα: Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απειλούν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/117129#ixzz2aq1oG1q0
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ