2013-08-02 22:00:06
Φωτογραφία για Ο φόβος της Αλ Κάιντα επιστρέφει: Επιθέσεις έως τα τέλη Αυγούστου φοβάται το υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ
Ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών σε ολόκληρο τον κόσμο εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, προειδοποιώντας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Αραβική Χερσόνησο.

"Τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν πως η Αλ-Κάιντα και προσκείμενες οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της προαναφερθείσας περιοχής και πέρα από αυτήν, και πως ενδέχεται να εστιάσουν τις προσπάθειές τους ώστε να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις έως τα τέλη Αυγούστου", αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επίμαχη προειδοποίηση θα λήξει στις 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει διατάξει ορισμένες πρεσβείες να παραμείνουν κλειστές την Κυριακή, 4 Αυγούστου.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο δίκτυο CNN, ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Εντ Ρόις σημείωσε πως το κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών φαίνεται να συνδέεται με τις απειλές της Αλ-Κάιντα.


Μέτρα κατά τρομοκρατικού χτυπήματος λαμβάνει και η Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει "όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις" για την προστασία των διπλωματικών αποστολών της ανά την υφήλιο, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντρ Πόλακ, λίγη ώρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τους πολίτες τους, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Οι ενέργειες της Κομισιόν δεν ήλθαν ως αντίδραση στην επίμαχη ταξιδιωτική προειδοποίηση, την οποία οι Βρυξέλλες απέφυγαν να σχολιάσουν, αλλά στην απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κρατήσει κλειστές ορισμένες πρεσβείες των ΗΠΑ την ερχόμενη Κυριακή για λόγους ασφαλείας. Ανάμεσα στις αποστολές που θα παραμείνουν κλειστές βρίσκονται οι αμερικανικές πρεσβείες στο Κάιρο, τη Βαγδάτη και το Αμπού Ντάμπι.

"Γνωρίζουμε την κίνηση των ΗΠΑ και βρισκόμαστε σε επαφή με τους ομολόγους μας στις Ηνωμένες Πολιτείες", σημείωσε ο κ. Πόλακ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους. "Αντιπροσωπείες της Ε.Ε στην επίμαχη περιοχή επικοινωνούν με τις πρεσβείες των ΗΠΑ", συμπλήρωσε.

Όπως δήλωσε ο κ. Πόλακ, έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για απειλές κατά των Ευρωπαϊκών αποστολών, ωστόσο λαμβάνονται "όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις". Δεν αποσαφήνισε τα μέτρα προφύλαξης τα οποία λαμβάνει η Κομισιόν.

Η διπλωματική υπηρεσία Ε.Ε. απασχολεί περίπου 3.400 εργαζόμενους σε 139 αντιπροσωπείες ανά των κόσμο.

Σημειώνεται πως η ταξιδιωτική προειδοποίηση των ΗΠΑ αναφέρεται στο ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ-Κάιντα ή άλλων οργανώσεων προσκείμενων σε αυτή, κυρίως στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ