2013-08-03 00:06:04
Φωτογραφία για Δικαίωση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη για τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας
Από το Γραφείο Τύπου

Διασύνδεση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών μεταξύ του... Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Βορειανατολικής Αττικής

Η υιοθέτηση από το Υπουργείο Υγείας των προτάσεων του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γιώργου Πατούλη για τη διασύνδεση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και το Αμαλία Φλέμιγκ οδηγεί στη δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των παιδιών και των κατοίκων 15 πολυπληθών Δήμων της Αττικής.

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας αποτελεί πλήρη δικαίωση των προτάσεων και των αγώνων του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γιώργου Πατούλη, αλλά και της διεκδίκησής από τις πρώην ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας της μη διασύνδεσης του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με το Νοσοκομείο Αγία Σοφία, αλλά της διασύνδεσης του με τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ και τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στην Βορειανατολική Αττική.


Ειδικότερα, σε συνέχεια της από 21/02/2013 επιστολής του προς τον πρώην Υπουργό Υγείας, επανέρχεται στις 30 Μαϊου 2013 με νεότερη επιστολή, την οποία συνυπέγραφαν 12 Δήμοι της ΒΑ. Αττικής, κατόπιν αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων τους, με την οποία ζητούσε την άμεση τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διοικητική ενοποίηση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης με το Γ.Ν. Αγία Σοφία και τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για αυτονομία και ικανοποίηση των παιδιών των Β.Α. Προαστίων.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της 23/07/2013 με ψήφισμά του αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας των τριών νοσοκομείων Γ.Ν. Σισμανογλείου, Γ.Ν. Αμαλία Φλέμιγκ και Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης και τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στα Β.Α. Προάστια, με σκοπό τη διασύνδεση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών μεταξύ των τριών νοσοκομείων, σε μια εποχή όπου η ζήτηση ποιοτικών και ποσοτικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας βαίνει συνεχώς αυξανόμενη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Στο Υγειονομικό Μπλοκ των Βορειοανατολικών Προαστίων εκτός από το Δήμο Αμαρουσίου πρόκειται να συμμετέχουν οι Δήμοι Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης- Λυκόβρυσης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων - Αρτέμιδος, Χαλανδρίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δημιουργία του Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια, όπου θα μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών με την παροχή ολοκληρωμένων ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Σημειώνει επίσης ότι θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη λειτουργία του Υγειονομικού Μπλοκ και θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη για την αναβάθμιση της προσφοράς των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ικανοποίηση των αναγκών παιδιών και ενηλίκων στην Βορειανατολική Αττική. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ