2013-08-02 23:57:05
Φωτογραφία για «Δεν είμαστε ζητιάνοι αλλά περήφανος λαός…»
Όλα τα μέσα χρησιμοποιούν κάνοντας αιματηρές οικονομίες, ο Στέλιος και η Αργυρούλα Κουρνιανού, που... βρέθηκαν στα Χάρκια Ρεθύμνου για να περάσουν λίγες μέρες διακοπών. Ακόμα και το νερό για να πλυθούν δεν το θερμαίνουν με τον ηλεκτρισμό, αλλά με τις ζεστές ακτίνες του ήλιου, αφήνοντας τα μπουκάλια με τις ποσότητες κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες. Και βέβαια ο κ. Κουρνιανός που είναι επισκέπτης στο χωριό του αφού διαμένει το μεγαλύτερο μέρος της ηλικίας του στην Αθήνα, δεν είναι ο μοναδικός σε αυτό το χωριό που χρησιμοποιεί, αυτή την… πατέντα αποφεύγοντας την ηλεκτρική ενέργεια που πλέον τσουρουφλίζει «Μας κάνανε χαμάληδες και τους κλέφτες τους έχουνε σε σουίτες», ξεσπά η κυρία Κουρνιανού, που ένιωσε τη σύνταξή της να χάνεται και από το συντάξιμο μισθό των 500 ευρώ είδε ξαφνικά να της στέλνουν… ολόκληρα 326 ευρώ, λες και ήταν των συντάξεων… ρετιρέ!

Η οργή και η αγανάκτηση της έχει ξεχειλίσει και πλέον καταφέρεται κατά των πολιτικών εκείνων κι ας την «κλείσουν φυλακή». Είναι η λαϊκή έκρηξη μιας γυναίκας, που αρνείται να δεχτεί τις μεγάλες κλοπές να καλείται να τις αποκαταστήσουν οι απλοί πολίτες.


«Κλέβουν τα λεφτά των συνταξιούχων και ο Βενιζέλος με το Σαμαρά έχουν τα λεφτά τους έξω. Μας πούλησαν και πρώτος ο Γιωργάκης και γίναμε δούλοι των Γερμανών. Από τον Ανδρέα και μετά δεν ξαναψήφισα ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος γιατί υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή; Αγανάκτησε με αυτούς που ήλθαν να μας… σώσουν και δεν ντρέπονται! Δεν είδατε τι έκανε πρόσφατα ο Κεδίκογλου και τον έχουν και κυβερνητικό εκπρόσωπο; Αυτοί είναι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν!»

Ο λόγος της ορμητικός σαν χείμαρρος, δεν σταματά και δείχνει την έντονη δυσαρέσκειά της για τα μεγάλα φαγοπότια των πολιτικών. Τους στέλνει, λοιπόν, το μήνυμα ότι «δεν είμαστε ζητιάνοι αλλά ένας περήφανος λαός» και συμπληρώνει ότι «τεμπέληδες είναι οι Γερμανοί και όχι εμείς που μας χαρακτήρισαν έτσι», και επανέρχεται κατά των Ελλήνων που πρωταγωνίστησαν στις λεηλασίες των θυσιών των πολιτών και του δημόσιου πλούτου: «Μας πουλήσανε γιατί έτσι τους βολεύει, είναι προδότες. Πληγώνουνε τα νιάτα, σπουδαία μυαλά, και τα αναγκάζουν να ξενιτευτούν για να ζήσουν αντί να προσφέρουν στη χώρα τους. Αν δεν γίνει μια επανάσταση δε φεύγουν. Εγώ βάζω πάνω απ’ όλα την πατρίδα και ύστερα την τσέπη μου. Έτσι το κάνουν και αυτοί;»

Η σύνταξη του Στέλιου Κουρνιανού , μετά από σκληρή δουλειά από τα 10 του χρόνια σε ξυλουργείο, βρίσκεται σήμερα στα 1000 ευρώ από τα 1200 που λάμβανε προ των περικοπών. Συνεχίζει να κατοικεί στην Αθήνα και αυτές τις μέρες βρέθηκε ... εξ ανάγκης και νόμου στο χωριό του για επισκευές στο σπίτι του, βάζοντας στην άκρη τις απαγορευτικές συνθήκες, λόγω της οικονομικής στενότητας, για τη μετακίνησή του στην Κρήτη madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ