2013-08-03 12:36:04
Φωτογραφία για ΒΑΝ ΝΤΕΝ ΣΠΙΓΚΕΛ : ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Καμία αμφιβολία για τις δυνατότητες του Ματ Λοτζέσκι να πετύχει στον Ολυμπιακό δεν έχει ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του στην Οστάνδη, Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ.

Ο Βέλγος σέντερ, στο παρελθόν δις πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν αυτός που ώθησε τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στην Οστάνδη να πει το «ναι» στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Μιλώντας στον «Πρωταθλητή» ο Βαν Ντεν Σπίγκελ εμφανίστηκε σίγουρος πως ο φίλος του θα πετύχει στο υψηλότερο επίπεδο, τόνισε πως θα προσφέρει διαφορετικά πράγματα από τον προκάτοχο της θέσης του, Κώστα Παπανικολάου, ενώ σκιαγράφησε το προφίλ του παίκτη και… ανθρώπου Ματ Λοτζέσκι.

Αναλυτικά, ο Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ μίλησε για:

-τη συμφωνία του Λοτζέσκι με τον Ολυμπιακό: «Η αλήθεια είναι ότι τον πίεζα να πει το ναι στον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες και ήθελα πολύ να δοκιμάσει ο Ματ σε αυτό το επίπεδο. Με εξέπληξε τόσες φορές με το ταλέντο του και σκεφτόμουν πως ήδη έχει καθίσει αρκετό καιρό στο Βέλγιο. Τέτοια ευκαιρία σού δίνεται συνήθως μια φορά στην καριέρα σου και του έλεγα πως έπρεπε να την πάρει. Είναι μεγάλη πρόκληση γι’ αυτόν να παίξει στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρει και σε αυτό το επίπεδο».


-τη σύγκριση με τον Παπανικολάου: «Κάθε παίκτης είναι μοναδικός και ο Ματ σίγουρα έχει το ταλέντο να κολλήσει καλά με τον Ολυμπιακό. Ο Παπανικολάου είναι καλύτερος σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά ο Ματ είναι πιο ποιοτικός σε άλλα. Ειδικά δίπλα στον Σπανούλη είμαι σίγουρος πως θα εκμεταλλευτεί καλά τους χώρους που θα δημιουργούνται γι’ αυτόν».

-το αγωνιστικό προφίλ του Λοτζέσκι: «Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο είναι χαρισματικός, είναι το σκοράρισμα. Και το κάνει με τρόπο μη εγωιστικό, που βοηθά ουσιαστικά τις ομάδες του. Είναι κλασική περίπτωση all around παίκτη με καλό μπασκετικό IQ. Αμυντικά έχει βελτιωθεί πολύ τον τελευταίο καιρό, ακόμη κι αν το κομμάτι αυτό αποβεί το πιο δύσκολο γι’ αυτόν. Φέτος βελτιώθηκε πολύ και στην πάσα, καθώς οι άμυνες προσαρμόζονταν πάνω του».

-το χαρακτήρα του Λοτζέσκι: «Είναι πολύ καλός τύπος. Τα πόδια του πατάνε στη γη. Είναι οικογενειάρχης και η νυχτερινή ζωή της Αθήνας, όπως και τα μπουζούκια δεν θα είναι στο μενού του».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ