2013-08-03 13:00:08
Φωτογραφία για Μέθοδος ανάνηψης ακόμη και για όσους έχουν πεθάνει!
Μπορεί να υπάρξει τεχνική «ανάστασης»; «Ναι» απαντούν οι επιστήμονες που θεωρούν ότι δεν βρισκόμαστε μακριά από την οριστική νίκη κατά του αιφνίδιου θανάτου, φυσικά υπό προϋποθέσεις. Ο καρδιολόγος δρ Σαμ Πάρνια του Πανεπιστημίου Στόνι Μπρουκ της Νέας Υόρκης σημειώνει ότι με τις τεχνικές που έχουν στη διάθεσή τους σήμερα οι γιατροί, μπορούν να επαναφέρουν κάποιον έως και δύο ώρες μετά τη διακοπή της αναπνοής του. Πιστεύει, δε, πως αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσε να διευρυνθεί μέχρι και τις 24 ώρες. «Μπορεί σύντομα να μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους από του χάρου τα δόντια, ώρες μετά ή και περισσότερο, αφότου έχουν πεθάνει πραγματικά».

Η μέθοδος που θα ακολουθούσε για να σώσει έναν ασθενή που έχει υποστεί καρδιακή προσβολή, εξηγεί ο Αμερικανός γιατρός, έχει ως εξής: Με την ψύξη του σώματος, αλλά όχι το πάγωμα, όπως γίνεται στην κρυογονική, θα μπορεί να γίνει παροχή οξυγόνου στους ιστούς, γεγονός που θα απέτρεπε τον θάνατό τους. Στη συνέχεια, και όσο θα ήταν κλινικά νεκρός ο ασθενής, ο καρδιολόγος θα του έκανε αγγειογραφία, θα έβρισκε τον θρόμβο που οδήγησε στον θάνατο, θα προχωρούσε σε θρομβόλυση, θα τοποθετούσε στεντ και θα έκανε επανεκκίνηση της καρδιάς.


Ο γιατρός, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο «Erasing Death» («Διαγράφοντας τον θάνατο»), το οποίο αναφέρεται στην επιστήμη της ανάνηψης, τονίζει ότι δεν είναι δυνατό να σωθούν όλοι όσοι παθαίνουν καρδιακό επεισόδιο, ιδίως αν πάσχουν και από άλλα νοσήματα. «Μια καρδιακή προσβολή είναι θεραπεύσιμη. Η απώλεια του αίματος επίσης» λέει ο δόκτωρ Πάρνια, προσθέτοντας ότι ο καρκίνος σε τερματικό στάδιο δεν είναι, ούτε οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και αν καταφέρναμε επανεκκίνηση της καρδιάς, θα σταματήσει ξανά» τονίζει.

Τέλος, ο πρωτοπόρος γιατρός δίνει μια πολύτιμη συμβουλή: «Μόλις κάποιος καταρρεύσει από καρδιακό επεισόδιο, καλέστε τις πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά τοποθετήστε πάνω στο στέρνο του παγωμένα στοιχεία (π.χ. σακούλες με κατεψυγμένα λαχανικά), ώστε να το προστατέψετε μέχρι να έρθουν οι διασώστες».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ