2013-08-03 17:03:04
Φωτογραφία για Η UNICEF κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για 400.000 εγκλωβισμένους αμάχους στη Χομς
Η UNICEF έκρουσε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για την τύχη των γυναικόπαιδων στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, εξορκίζοντας τους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις να επιστρέψουν στις υπηρεσίες της να φθάσουν στους... 400.000 αμάχους που έχουν εγκλωβισθεί μεταξύ των αντιμαχομένων στην πόλη.

«Η κατάσταση των γυναικών και των παιδιών μέσα στην συριακή πόλη Χομς επιδεινώνεται με γοργούς ρυθμούς», προσθέτει η διεθνής οργάνωση στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως «νέα οδοφράγματα εμποδίζουν την είσοδο της τροφοδοσίας» στο προάστιο Ουάερ, στα δυτικά της Χομς.

«Οι αντίπαλοι δεν μπορούν να αποδεχθούν πως οι γυναίκες και τα παιδιά στη Χομς και σ’όλη τη Συρία θα πρέπει να παραμείνουν στο απυρόβλητο από τη δεινοπάθεια τούτη;», αναρωτήθηκε στο ίδιο κείμενο ο γενικός διευθυντής της UNICEF Άντονι Λέικ.

Περίπου 400.000 άμαχοι, που έχουν φύγει από άλλους τομείς της πόλης έχουν βρει καταφύγιο στο Ουάερ και φυτοζωούν εκεί «σε ημιτελείς κατασκευές, σε σχολεία και δημόσια κτήρια», επεσήμανε ο Λέικ.


Ο ίδιος κάλεσε τις αντιμαχόμενες «πλευρές να επιτρέψουν στις οικογένειες που σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένες στο Ουάερ και επιθυμούν να φύγουν να μπορέσουν να το κάνουν με πλήρη ασφάλεια».

Η κατάσταση στο περιφερειακό και πολυπληθές αυτό προάστιο «έχει επιδεινωθεί ραγδαία, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καθημερινές σφοδρές μάχες, για πυρά ρουκετών και όλμων, που προκαλούν πολυάριθμα θύματα», πρόσθεσε.

«Το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ακόμη διαθέσιμα έως τώρα, όμως τα λαχανικά, το γάλα, κι άλλα βασικά είδη διατροφής δεν είναι διαθέσιμα παρά μόνον σε πολύ περιορισμένες ποσότητες. Η δική μας έκτακτη τροφοδοσία θα αρχίσει να φθάνει εκεί εντός των προσεχών ημερών», ανακοίνωσε η UNICEF, που μαζύ με άλλες οργανώσεις εξασφαλίζει την τροφοδοσία των κατοίκων σε βασικά είδη και πόσιμο νερό.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ