2013-08-03 16:56:21
Φωτογραφία για ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΞΑΝΑ... ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0
Διπρόσωπος για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός στο φιλικό με τη Λίβερπουλ προς τιμήν του Τζέραρντ, όπου ηττήθηκε 2-0 στο «Άνφιλντ» όντας ευάλωτος αμυντικά στο πρώτο μέρος και εμφανώς ανεβασμένος αλλά όχι αρκετά απειλητικός στο δεύτερο.

Λίγο το εορταστικό κλίμα για τις τιμές στον Στίβεν Τζέραρντ, λίγο το ότι το παιχνίδι έγινε πολύ νωρίς (12:45 ώρα Αγγλίας), ίσως και ο τρελός ρυθμός που επέβαλε από το πρώτο λεπτό η Λίβερπουλ, είχαν σαν αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να μπουν στο ματς με ένα... ημίχρονο καθυστέρηση.

Τα γκολ των Άλεν στο 24’ και Χέντερσον στο 63’ έγραψαν την ιστορία του ματς. Μέγιερι, Τσόρι και Κάμπελ στο πρώτο μέρος, Ρομπέρτο, Αβραάμ, Βάις και ο βελτιωμένος Σαβιόλα στο δεύτερο ξεχώρισαν από την ομάδα του Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με ανασταλτικά ενισχυμένο κέντρο, έχοντας Φέισα, Μανιάτη και Σάμαρη στη μεσαία γραμμή και σε πιο επιθετικό ρόλο τους Τσόρι και Κάμπελ πίσω από τον Μήτρογλου. Η Λίβερπουλ παρέσυρε στο γρήγορο ρυθμό της τον Ολυμπιακό, που δεν μπορούσε να κρατήσει αρκετή ώρα την μπάλα.


Στέρλινγκ και Άσπας δημιουργούσαν ρήγματα και ο «κρυφός» φορ Άλεν απειλούσε συνέχεια. Μετά από αρκετές προειδοποιητικές... βολές, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24’ σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Μετζανί και με τον Άλεν να αξιοποιεί το γύρισμα του Άσπας. Οι επεμβάσεις του Μέγιερι φρόντισαν να μην αυξηθεί ο δείκτης του σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι προσπάθειες των δραστήριων Τσόρι και Κάμπελ δεν αρκούσαν για να αισθανθούν οι "κόκκινοι" τους παίκτες του Μίτσελ, που δεν δημιούργησαν καμία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

Σχεδόν μισή... ομάδα άλλαξε ο Μίτσελ στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, με τους Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλά, Βάις, Μασάντο και Σαβιόλα να περνούν στο γήπεδο. Οι αλλαγές της Λίβερπουλ αποδείχτηκαν, ωστόσο, πιο αποτελεσματικές, αφού στο 62’ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Χέντερσον αξιοποίησε μία ακόμη έμπνευση του Στέρλινγκ γράφοντας το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και πάτησαν περισσότερο το μισό του γηπέδου που αμυνόταν η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, αλλά η λιγότερο πιεστική Λίβερπουλ έβρισκε χώρους για να... υπενθυμίζει πως αυτή ήταν το αφεντικό. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, χωρίς όμως να φτάσει κοντά στο γκολ, την ώρα που το κοινό του «Άνφιλντ» αποθέωνε το τιμώμενο πρόσωπο, αλλά και τους… παλαίμαχους Κάραγκερ και Φάουλερ που αγωνίστηκαν.

Λίβερπουλ (Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ (62’ Κάραγκερ), Άγκερ, Λούκας, Άλεν (62’ Χέντερσον), Τζέραρντ (84’ Σπίρινγκ), Κουτίνιο (73’ Λουίς Αλμπέρτο), Στέρλινγκ (73’ Φάουλερ), Άσπας (62’ Σουάρες).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι (46’ Ρομπέρτο), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Μετζανί (59’ Μανωλάς), Σιόβας (76’ Αβρ. Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης (76’ Λυκογιάννης), Σάμαρης (46’ Βάις), Κάμπελ (76’ Διαμαντάκος), Τσόρι (59’ Μασάντο), Μήτρογλου (59’ Σαβιόλα).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ