2013-08-03 21:14:39
Φωτογραφία για Θαλάσσιο μέτωπο: Aθέτηση δεσμεύσεων και αδράνεια από τον κ. Δημαρά
Ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 4 Αυγούστου 2012 ο κ. Δήμαρχος είχε καλέσει στο γραφείο του στο Δημαρχείο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και την “Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών” έτσι ώστε να καταρτιστεί από κοινού ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράση για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη. Στη συνάντηση εκείνη για να είμαι ακριβής παρευρίσκονταν επίσης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών κ. Παππάς και δύο στενοί συνεργάτες του κ. Δημαρά.

Αφού λοιπόν ακούστηκαν όλες οι απόψεις των παρατάξεων και έγινε η παρουσίαση από τον κ. Παππά η εξαιρετική μελέτη που έχει εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, αποφασίστηκε να γίνουν τα παρακάτω σε πέντε βήματα:

1) Σύνταξη πλήρους φακέλου για το ζήτημα του θαλασσίου μετώπου ως τις 10/08/2012.

2) Αποστολή του εν λόγου φακέλου στα κόμματα και στους βουλευτές Αχαΐας ως τις 20/08/2012.


3) Συνάντηση και ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το εν λόγω ζήτημα ως τις 30/08/2012.

4) Παρουσίαση της μελέτης του Πανεπιστημίου για το θαλάσσιο μέτωπο ως τις 05/09/2012.

5) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά για το θαλάσσιο μέτωπο ως τις 10/09/2012.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του κ.Δημαρά. Ο ίδιος μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει αλλά αν διακατεχόταν πραγματικά από αίσθημα ευθύνης όφειλε να ακολουθήσει πιστά το συμφωνημένο σχέδιο δράσης και να μην παρέκλινε στο ελάχιστο.

Έπειτα μάλιστα από την προχθεσινή απόρριψη της σχετικής τροπολογίας, από τη Βουλή των Ελλήνων, που θα οδηγούσε στην οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, ο κ. Δημαράς καλείτε να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

α) Γιατί δεν τήρησε εδώ και ένα χρόνο τα συμφωνηθέντα όπως αναφέρονται στο παραπάνω συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

β) Είχε ενημερώσει την δημοτική του ομάδα και κορυφαία στελέχη της παράταξης του σχετικά με το εν λόγω σχέδιο δράσης ή έδρασε εντός στενότατου κύκλου συνεργατών του;

γ) Έχει τεθεί υπόψη του κάποιο άλλο καλύτερο σχέδιο δράσης από αυτό που είχε συμφωνηθεί με τις παρατάξεις; Αν ναι από ποια πηγή και γιατί δεν μας το παρουσίασε;

δ) Υπάρχει πίεση από δυνάμεις και παράγοντες της πόλης προς την αντίθετη κατεύθυνση δηλαδή στη μη οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη;

Κύριε Δημαρά πρέπει επιτέλους να λειτουργήσετε ως Δήμαρχος της πόλης. Είναι πραγματικότητα ότι δεν τα καταφέρνετε στο να ενώνετε δυνάμεις αλλά στο εν λόγω ζήτημα δεν απαιτείται, διότι όλες οι παρατάξεις ομονοούν και συμφωνούν στο να αποδοθεί το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη και στους πολίτες της. Αντί ο Δήμος επίσημα να πρωταγωνιστεί σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα έχει παραδώσει τη σκυτάλη σε Πρωτοβουλίες πολιτών. ( αγαπητοί συνάδελφοι που συγκροτείτε την πρωτοβουλία ενεργών πολιτών καλό θα ήταν πριν παραδώσετε την σχετική τροπολογία στα κόμματα, να την είχατε συζητήσει με τις παρατάξεις. Σε τέτοια σημαντικά θέματα δε χωρούν μικρότητες.)

Κύριε Δημαρά ειλικρινά δεν γνωρίζω τι έχετε κατά νου αλλά σας καλώ να μην τορπιλίζετε το εν λόγω εγχείρημα και να προβείτε άμεσα σε σύγκληση σύσκεψης όλων των παρατάξεων ώστε να επανασχεδιάσει , μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η πόλη τα επόμενα βήματα της για την οριστική λύση του θαλασσίου μετώπου. Ελπίζουμε η αδράνεια του κ. Δημαρά να μην αποβεί μοιραία για την πόλη.

Ανδρέας Τζουραμάνης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων

Επικεφαλής “ Πρωτοβουλίας Πάτρας”
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ