2013-08-03 23:16:39
Φωτογραφία για Τουρκία: Νέα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ
Με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση η τουρκική αστυνομία διέλυσε μικρές ομάδες αντικυβερνητικών διαδηλωτών που... είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αισθητή γύρω από την πλατεία Ταξίμ, ιδίως μετά το κάλεσμα σε διαδηλώσεις που έγινε μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπήρχαν όμως ενδείξεις για μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις στην πόλη.

Στο βίντεο που μετέδωσε το κανάλι Halk TV διακρίνονται αστυνομικοί να εκτοξεύουν δακρυγόνα και νερό υπό πίεση στον κεντρικό πεζόδρομο που οδηγεί στην Ταξίμ αλλά και στους κάθετους δρόμους.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλοί άλλοι συνελήφθησαν. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ορισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων στους δρόμους γύρω από τη Λεωφόρο Ιστικλάλ, για τους οποίους υπήρχαν υπόνοιες ότι βοήθησαν τους διαδηλωτές.


Στους τραυματίες περιλαμβάνονται και τρεις δημοσιογράφοι. Οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι στην περιοχή φώναζαν συνθήματα όπως «Όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό» και «Αυτή δεν είναι εξέγερση, είναι ένα κίνημα για τις ελευθερίες μας».

Οι μικροσυγκεντρώσεις και η παρέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυσή τους συνεχίζονται σποραδικά τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το κύμα των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιούνιο, που ξεκίνησαν με αφορμή το σχέδιο ανάπλασης του πάρκου Γκεζί, στην πλατεία Ταξίμ. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στις ταραχές που σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ