2013-08-04 08:07:03
Φωτογραφία για Αλλάζει η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα;
Από το 1979 η Κίνα έχει υιοθετήσει την πολιτική ελέγχου του πληθυσμούς της χώρας. Ο νόμος αυτός είναι γνωστός ως "one-child policy," αφού... σε πολλές περιπτώσεις επιτρέπει σε οικογένειες που ζουν σε αστικά κέντρα να κάνουν μόνο ένα παιδί.

Την ώρα που η χώρα στις αρχές του χρόνου άλλαξε ηγεσία και εν μέσω επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, ίσως η κυβέρνηση αποφασίσει να απαλλάξει τους κινέζους από αυτόν το νόμο.

Έτσι η πολιτική του "one-child policy" μπορεί σύντομα να γίνει "two-child policy".

Σύμφωνα με τον Ting Lu, οικονομολόγο της BofA Merrill Lynch η αλλαγή από το ένα στα δύο παιδιά θα σήμαινε 10 εκατ. νέα μωρά.

"Σύμφωνα με πηγές κοντά στο Εθνικό Κέντρο Πληθυσμού και Οικογενειακού Προγραμματισμού, η Κίνα μπορεί να χαλαρώσει σημαντικά την πολιτική του ενός παιδιού στο τέλος του 2013 ή στις αρχές του 2014, επιτρέποντας σε οικογένειες να έχουν δύο παιδιά, αν τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι από μια οικογένεια ενός παιδιού", αναφέρει ο Ting.

Σύμφωνα με την έρευνα του κινεζικού πληθυσμού, του 2005, τα μοναχοπαίδια αντιπροσωπεύουν το 29,3% των Κινέζων ηλικίας 30 ετών, αφού αυτή είναι η γενιά που έπληξε περισσότερο η πολιτική του ενός παιδιού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ