2013-08-04 09:38:08
Φωτογραφία για Αχαΐα: «Έφυγε» ο Αιγιώτης δημοσιογράφος Γιώργος Kανελλόπουλος
Έφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών μετά από σύντομη ασθένεια, ο Αιγιώτης δημοσιογράφος και εκδότης-διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Αιγιάλεια» Γιώργος Κανελλόπουλος, προκαλώντας θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της περιοχής αλλά και στους πολυπληθείς φίλους του.

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος που καταγόταν από την Τέμενη, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως ιπτάμενος φροντιστής στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Είχε διατελέσει διευθυντής του τμήματος Ιπταμένων της ΟΑ, αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ (Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας) και επειδή το σαράκι της δημοσιογραφίας υπήρχε μέσα του, λόγω του ότι ο πατέρας του Σπύρος Κανελλόπουλος ήταν εκδότης της εφημερίδας "Φωνή του Αιγίου" (έτος ίδρυσης 1936), εξέδωσε και την εφημερίδα "Η Πτήση" της ΟΣΠΑ.

Μιλούσε 4 γλώσσες και είχε βαθιά μόρφωση και καλλιέργεια, όπως και σπουδαίες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.


Από το 1988 που συνταξιοδοτήθηκε επέστρεψε στο Αίγιο και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία-αρθργραφία στην εφημερίδα του αειμνήστου Ανδρέα Βαρελά "Αιγιώτης".

Τον Ιανουάριο του 1991 μαζί με τον συνάδελφό του δημοσιογράφο Βασίλη τσερεντζούλια ξεκίνησαν την έκδοση της εφημερίδας "Αιγιάλεια", η οποία κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.

Υπήρξε ενεργό στέλεχος της τοπικής κοινωνίας και η αρθρογραφία του διακρινόταν για την ευθικρισία και την οξυδέρκειά της. Παράλληλα, παρουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκπομπές πολιτικού σχολιασμού στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ.

Ήταν παντρεμένος με τη Διονυσία Διαμαντοπούλου από το Λόγγο Αιγιαλείας και είχε δύο κόρες, την Μαρία (σοπράνο της Λυρικής Σκηνής) και τη Γιάννα (ηθοποιό).

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Κυριακή στις 6 μ.μ. από τό Κοιμητήριο Αιγίου, ενώ η σορός του θα βρίσκεται από τις 4.30 μ.μ. στο σπίτι του στην Τέμενη. Η οικογένεια παρακαλεί τους φίλους της, αντί στεφάνων, να καταθέσουν χρήματα εις μνήμην του στο "Χαμόγελο του Παιδιού" που εδρεύει στο αγαπημένο του χωριό ή σε όποια ιδρύματα της πόλης επιθυμούν.

Πηγή: filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ