2013-08-04 10:57:29
Φωτογραφία για Συνεχίζουν οι Τούρκοι τα «παιχνίδια» τους στη Θράκη
Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης

Συνεχίζεται η προπαγάνδα της Άγκυρας στη Θράκη, φορώντας αυτή τη φορά το μανδύα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Φορτηγά γεμάτα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σταλμένα από τη «μητέρα πατρίδα» συνεχίζουν και οργώνουν τη βορειοανατολική Ελλάδα.

Οι χορηγοί που στέλνουν τη βοήθεια στη συγκεκριμένη περιοχή που είναι «στοχευμένη» και προβάλλονται είναι: το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, δήμος Κωνσταντινούπολης, ο φορέας ΤΙΚΑ (κρατικός φορέας πολιτικής μέσω πολιτισμού, π.χ. επισκευές οθωμανικών μνημείων τζαμιών και άλλων στα Βαλκάνια) κ.α.

Με τέτοιους χορηγούς είναι σαφές πως φυσικά και δεν πρόκειται για οργάνωση του δήμου Μπαϊράμπασά όπως επίσημα λέγεται.

Και οι συνειρμοί που αυτόματα γίνονται στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης είναι ότι «η Ελλάδα μας πνίγει στους φόρους, δουλειές δεν έχουμε είμαστε σε απόγνωση και η Τουρκία είναι στο πλευρό μας, ενδιαφέρεται για μας και συνεχώς στέλνει βοήθεια...».


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το μόνο που κάνει είναι να επικαλείται διεθνείς συνθήκες αλλά αυτό αρκεί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σχέδιο που ακολουθείται πιστά έχει χαραχθεί με στρατηγική ,χρηματοδοτείται με τεράστια ποσά και στηρίζεται από το σύνολο των Τούρκων πολιτικών.

Η ανησυχία είναι μεγάλη και κάποια στιγμή θα διαμορφωθούν έτσι τα πράγματα που θα είναι αργά για κάθε είδους αντίδραση και για αναγνώριση λαθών.

Η ιστορία έχει δείξει ότι όποτε μία χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση κινδυνεύει από γεωπολιτική αποσταθεροποίηση.

 

 

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/259671/synexizoyn-anenoxlhtoi-oi-toyrkoi-ta-paixnidia-toys-sth-thrakh#ixzz2az7Whohj
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ