2013-08-04 16:26:05
Φωτογραφία για Βούλιαξαν οι παραλίες της Ξάνθης! Χτύπησε κόκκινο ο υδράργυρος
Μυρωδάτο και Μάγγανα διατηρούν και φέτος τα ινία, προσελκύοντας τη μερίδα του λέοντος λόγω των υποδομών που παρουσιάζουν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο παραλίες έχουν βραβευτεί με Γαλάζιες Σημαίες. Χημικές τουαλέτες, αποδυτήρια, οργανωμένοι χώροι στάθμευσης και ενημερωτικές πινακίδες συνθέτουν τα προτερήματα των συγκεκριμένων πλαζ, υποδομές που απουσιάζουν από τις μη οργανωμένες παραλίες, δηλαδή αυτές στις οποίες δεν υπάρχουν καφέ-μπαρ, αναψυκτήρια.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της παραλίας του Αη Γιάννη, όπου αν και αποτελεί πρώτη επιλογή για οικογενειακές εξορμήσεις οι υπάρχουσες υποδομές παρουσιάζονται ιδιαίτερα ελλιπής. Στον χώρο υπάρχει μόλις ένα αποδυτήριο, που αισθητά δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των λουόμενων, ενώ μικρός είναι και ο αριθμός των ντουζιέρων. Στην ίδια παραλία μάλιστα απουσιάζουν ακόμη και οι σημαδούρες, που οριοθετούν τον χώρο επιτρεπτής κολύμβησης των πολιτών.


Η παραλία στο Πόρτο Μόλο αλλά και στη Μάνδρα, που έχουν επίσης βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία, παρουσιάζουν και αυτές με τη σειρά τους τις κατάλληλες υποδομές αν και η πλαζ της Μάνδρας δεν φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον των λουόμενων. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναρτηθεί οι Γαλάζιες Σημαίες στις πλαζ της περιοχής, κάτι που στη γειτονική Καβάλα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στις παραλίες του δήμου Αβδήρων κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του τουριστικό τρενάκι του δήμου Ξάνθης εκτελεί δρομολόγια, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην περιοχή δωρεάν.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ