2013-08-04 17:46:05
Φωτογραφία για Πώς να προστατεύσετε τα κατοικίδια σας από τον καύσωνα
Οι υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβείς, όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για τα κατοικίδια, τα οποία λόγω της γούνας τους, συχνά υποφέρουν πολύ περισσότερο με τη ζέστη απ' όσο εμείς. Πώς μπορούμε λοιπόν να... τα προστατεύσουμε όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα

Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές προκειμένου τα ζωάκια μας να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές με υγεία και ασφάλεια.

Μην αφήνετε τα κατοικίδιά σας σε σταθμευμένο αμάξι

Ακόμα και με ανοιχτό κλιματισμό, η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει μέχρι και 10 βαθμούς υψηλότερα από το περιβάλλον, γεγονός που αποτελεί συχνή αιτία θανάτου για πολλά κατοικίδια τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προσοχή στην υγρασία

Τα ζώα «λαχανιάζουν» για να αποβάλουν την υγρότητα από τους πνεύμονές τους και να δροσιστούν. Ωστόσο αν το περιβάλλον είναι κορεσμένο από υγρασία δεν απορροφά την υγρότητα του σώματος του ζώου και η θερμοκρασία τους ανεβαίνει επικίνδυνα. Γι' αυτό τις μέρες με υγρασία καλό είναι να κρατάμε τους τετράποδους φίλους μας σε δροσερούς και ξηρούς χώρους.


Μειώστε τη φυσική άσκηση τις ζεστές μέρες

Οπως και για τους ανθρώπους, έτσι και για τα κατοικίδια, η έντονη φυσική άσκηση μπορεί να αποβεί μοιραία τις ζεστές μέρες. Ωστόσο τα κατοικίδια χρειάζονται λίγη προσοχή παραπάνω, αφού, περπατάνε ουσιαστικά «ξυπόλητα» και η καυτή άσφαλτος μπορεί να βλάψει το δέρμα στις πατούσες τους.

Σκιά και νερό

Όταν το κατοικίδιό σας βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, σιγουρευτείτε ότι έχει προστασία από τον ήλιο και άφθονο, κρύο νερό, ενώ όταν βγαίνετε μεγάλες βόλτες καλό είναι να έχετε ένα γεμάτο παγούρι για σκύλους, προκειμένου να μπορείτε να του δώσετε νερό ανα πάσα στιγμή.

Προσοχή στη θερμοπληξία

Οι ενδείξεις θερμοπληξίας στα ζώα είναι βαρύ λαχάνιασμα, ταχυπαλμία, δυσκολία στην αναπνοή, υπερβολική δίψα, πυρετός, ζαλάδες, ακατάσχετη έκκριση σάλιου, εμετοί, σκούρα κόκκινη ή μωβ γλώσσα και σε ακραίες περιπτώσεις απώλεια αισθήσεων. Αν το κατοικίδιος σας πάθει θερμοπληξία βάλτε το αμέσως σε σκιά ή σε χώρο που κλιματίζεται και τοποθετήστε σακούλες με παγάκια ή βρεγμένες πετσέτες στο κεφάλι του, το λαιμό και το στήθος του, ρίχνοντας παράλληλα δροσερό νερό πάνω του και αφού δείτε να συνέρχεται, πηγαίνετέ το στον κτηνίατρο.

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ