2013-08-04 19:29:05
Φωτογραφία για Θανάσης Τσαλταμπάσης: Πρέπει να μετράμε τ’ άστρα ακόμη και όταν έχει σύννεφα...
Με το ρόλο του «Μέλιου» στο έργο του Μενέλου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας ο αγαπημένος ηθοποιός μικρών και μεγάλων Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος μιλά σήμερα στην εφημερίδα «Πατρίς» για την παράσταση, την Ελλάδα της κρίσης αλλά... και τα σχέδιά του. Ο ίδιος επιμένει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να «μετράμε τ’ άστρα» - Καταρχήν θα ήθελα να μας πείτε δύο λόγια για την παράσταση, απευθύνεται όντως σε μικρά και μεγάλα παιδιά;

Το καλό θέατρο πιστεύω πως απευθύνεται σε όλους. Η λέξη "παιδί" στον τίτλο της παράστασής μας, κάνει οικείο το έργο στα παιδιά, όμως το θέμα του και η όλη αντιμετώπιση από εμάς και τη σκηνοθέτη, Βαρβάρα Δούκα, το κάνει να αφορά όλες τις ηλικίες. Κατά συνέπεια την παράστασή μας θα απολαύσουν και οι μικροί και οι μεγάλοι.

- Στην Ελλάδα του σήμερα πιστεύετε ότι ένα παιδί μπορεί να συνεχίσει να «μετράει τα’ άστρα;»


Φυσικά και το πιστεύω και μάλιστα αυτή την εποχή περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αν σε μια δύσκολη περίοδο δεν αυξήσουμε τις αξίες και τα ιδανικά μας, αλίμονο! Παιδιά και μεγάλοι πρέπει να μετράμε τα άστρα, ακόμα κι όταν έχει σύννεφα όπως τώρα -Ο Μέλιος έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Θανάση;

Ο τρόπος που φρόντισα να "πλάσω" τον Μέλιο, ήταν λίγο συνολικός! Θέλω να αφορά όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, οπότε και εμένα! Η αγάπη του για κάτι, το πάθος του και η προσπάθειά του να κατακτήσει αυτό το κάτι, χωρίς ανήθικους και λάθος τρόπους, πιστεύω ότι είναι αυτό που χαρακτηρίζει και εμένα.

- Πώς νιώθετε που συνεργάζεστε με έναν ηθοποιού μεγάλου διαμετρήματος, όπως είναι ο Κώστας Βουτσάς;

Ευτυχία. Δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο που για 66 χρόνια είναι δοσμένος στο θέατρο... Επομένως είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για εμένα και μάλιστα να συνεργαζόμαστε σε μία τέτοια παράσταση.

- Τελικά, πιο «δύσκολο» κοινό είναι τα παιδιά ή οι ενήλικες;

Κανένα κοινό δεν είναι δύσκολο όταν το σέβεσαι και δεν το κοροϊδεύεις. Το κοινό μπορεί να καταλάβει και ο δικός μου στόχος πάντοτε είναι να συμμετέχω σε σοβαρές δουλειές που έχουν κάτι να «πουν» στο κοινό, όπως η συγκεκριμένη παράσταση.

- Τι αποκομίζουν τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση;

Ελπίζω ότι θα αποκομίζουν πράγματα που θα τα θυμούνται μια ζωή. Να σέβονται τον διπλανό τους, να αγαπάνε τη ζωή, να κάνουν όνειρα, να βάζουν στόχους και να παλεύουν για αυτούς, να βάζουν πραγματικές και όχι πλαστές προτεραιότητες.

- Τα σχέδιά σας για το χειμώνα;

Είμαι στα μισά γυρίσματα μιας κινηματογραφικής ταινίας που έγραψα, σκηνοθετώ και παίζω και θα βγει Ιανουάριο στις αίθουσες. Επίσης κλείνω μια πολύ σπουδαία δουλειά για το θέατρο με ένα έργο ρεπερτορίου, δεν είναι όμως ακόμα ανακοινώσιμο patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ