2013-08-05 07:29:12
Φωτογραφία για O θησαυρός του Σώρρα ήταν ... άνθρακες! Έρευνα των Αμερικανών για την απάτη με τα χρεόγραφα που θα έσωζαν την Ελλάδα από το χρέος της
Προϊόν απάτης και δόλου, είναι τα χρεόγραφα των εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα οποία ο Αρτέμης Σώρρας και η παρέα του θα έσωζαν την Ελλάδα.

Ο Αρτέμης Σώρρας, προσπαθούσε με τηλεοπτικές εμφανίσεις να πείσει το πανελλήνιο ότι είχε συγκεντρωθεί το ποσό για να «σβήσει» το χρέος της χώρας.

Στις 5 Απριλίου 2013, και σύμφωνα με τα αποκλειστικά έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών (στις 29 Μαρτίου 2013), που διερευνά τους εθνοσωτήρες, απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί στους οποίους αναφέρονται δεν υπάρχουν και ότι σε κάθε περίπτωση η διακίνησή τους πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα.

Μεγάλη έρευνα που διεξάγεται στην ευρύτερη πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, βγάζει πλέον... στον αφρό, την απάτη του Ελληνα υπηκόου Αρτέμη Σώρρα και του Ελληνοαμερικανού Μανώλη Λαμπράκη, της περίφημης Οργάνωσης Εnd National Debt (το τέλος του χρέους), που με το πακέτο 600 δισ
. δολαρίων, που διατείνονται ότι έχουν..., θέλουν να σώσουν τη χώρα! Φάκελος 670 σελίδων βρίσκεται στα χέρια του κ. Γιώργου Γιαλτουρίδη, οικονομολόγου και επιχειρηματία στον τομέα του Risk solutions, τμήματος του Τειρεσία στη Βοστώνη, όπου αποκαλύπτεται ξεκάθαρα με επίσημα στοιχεία η απάτη που έχει στηθεί από τους Σώρρα-Λαμπράκη.

«Δεν υπάρχουν»

Οι ελληνικές Αρχές ρώτησαν: «Τα λεφτά υπάρχουν;» και οι αμερικανικές απάντησαν: «...Δεν υπάρχουν». Στον αμερικανικό Τειρεσία της Μασαχουσέτης έχουν φθάσει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα 600 δισ. εμπεριέχονται σε πλαστά χρεόγραφα που έχει τυπώσει και διακινεί ένας πρώην δικηγόρος ονόματι Στίβεν Λούις Γουόσνι.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία, με την οποία προειδοποιούσε για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούσαν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων, ενώ φάκελος 670 σελίδων που βρίσκεται στα χέρια του κ. Γ. Γιαλτουρίδη, οικονομολόγου και επιχειρηματία, αποκαλύπτει την απάτη που είχε στηθεί από τους Σώρρα-Λαμπράκη.

Ο εκδότης και υπογράφων τα ομόλογα είναι κάτοικος της πολιτείας της Ουάσιγκτον και το 2003 διεγράφη ως ανίκανος να ασκήσει δικηγορία, από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας, που φιλοξενείται στον επίσημο δικτυακό τόπο του συλλόγου.

Μετά την αργία του λοιπόν, «είχε τη φαεινή ιδέα» ή άλλως πρόκειται για τη λεγόμενη «θεωρία του αχυρανθρώπου», να αποδώσει σε αμερικανική εταιρεία με τον τίτλο «UNITED STATES» που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, την έκδοση χρεογράφων, τα οποία φέρονται να ενσωματώνουν χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών... έναντι διαφόρων που τα χρησιμοποιούν!

Συνεργάτης του Στίβεν Λούις Γουόσνι, στη συνέχεια, εξουσιοδότησε τον Αρτέμη Σώρρα να διακινεί τα χρεόγραφα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να θέλει να διοχετεύσει τα υποτιθέμενα 600 δισ. στο χρέος της Ελλάδας.

Πλαστό έγγραφο

Μάλιστα, ανερυθρίαστα οι END παρουσίασαν πέρσι τον Οκτώβρη στην Αθήνα πλαστό, όπως απεδείχθη, έγγραφο που αναφέρει ότι ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έχει καταθέσει το ισόποσο των 600 δισ. δολαρίων σε χρεόγραφα του αμερικανικού Δημοσίου με ημερομηνία λήξεως τον Αύγουστο του 2014. Δεν δίστασαν να μπλέξουν και την Bank of Montreal στην περίεργη υπόθεσή τους, ισχυριζόμενοι ότι εκεί βρίσκεται ο θησαυρός του Μίδα. Η Bank of Montreal είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις που φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή το ένα τέταρτο από τα υποτιθέμενα κεφάλαια που κατέθεσαν οι ομογενείς.

Ο Γιώργος Γιαλτουρίδης με τη σύζυγό του. Οι έρευνές του έφεραν στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση Σώρρα.

Οι κ.κ. Σώρρας και Λαμπράκης επιμένουν στους απίθανους ισχυρισμούς τους περί των 600 δισ. και απαιτούν να γίνει έλεγχος χρεογράφων.

«Τα χρεόγραφα για να ενεργοποιηθούν χρειάζονται τον Σώρρα, το κράτος και μια κεντρική τράπεζα που να συναινέσει. Οι ίδιοι μιλούν για έλεγχο χρεογράφων, όμως με τις δικές τους προϋποθέσεις που είναι οι εξής: πρώτον να κατατεθούν τα χρεόγραφα στην Τράπεζα Ελλάδος και δεύτερον η Τράπεζα μέσω σουίφτ, να στείλει στην Αμερική εξουσιοδότηση στον Σώρρα για το ποσό!

Ενα από τα περίφημα χρεόγραφα που φέρουν το όνομα του Στίβεν Λούις Γουόσνι.

Επιπλέον, ο ίδιος ζητά να ανταλλάξει τα δικά του ομόλογα, με αντίστοιχα γνήσια ελληνικά ομόλογα. Δηλαδή, θέλει να ανταλλάξει ελληνικά ομόλογα με ψεύτικα χρεόγραφα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης.

Ο εκδότης είναι ένας δικηγόρος διαγραμμένος από τον σύλλογο του

Το ταξίδι ανά την υφήλιο των πλαστών ομολόγων αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων

Περίπου έναν χρόνο μετά τη διαγραφή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας Ουάσιγκτον, και συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου του 2004, ο Στίβεν Λούις Γουόσνι δηλώνει μέσω UCC (στα πλαίσια κωδικοποίησης των ομοιόμορφων πράξεων στην επικράτεια των ΗΠΑ, χρησιμοποιείται ο κώδικας Uniform Commercial Code, που επιτρέπει τους Πιστωτές να δηλώνουν οφειλές από Οφειλέτες στο Τμήμα Οικονομικών της αντίστοιχης πολιτείας ), ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της πολιτείας Washington του οφείλει 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, ...για παραβίαση κοπιράιτ.

Στο κάτω μέρος της δήλωσης UCC σχετικά με εγγυήσεις ο Wozny δηλώνει: «....Εναρξη εμπορικής επίσχεσης (lien) που σχετίζεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας / εμπορικού σήματος, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω σύμβασης τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πιστωτή για περισσότερες λεπτομέρειες».

Οι συμπτώσεις

Αυτά τα 2,8 τρισ. δολάρια, που δήθεν αποτελούν την υποχρέωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Washington προς τον κ. Γουόσνι, είναι τα λεφτά του Σώρρα, και όχι τίμημα για την πώληση Απολλώνιας τεχνολογίας ή για κάποια μεγάλα δημόσια έργα, όπως ο ίδιος διατείνεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί! Το χρονικό διάστημα που δηλώνει ο Στίβεν Γουόσνι, για την είσπραξη του χρέους είναι 10 χρόνια, με ημερομηνία λήξεως την 13η Αυγούστου 2014. Η ημερομηνία λήξεως των χρεογράφων φυσικά ταυτίζεται με την ημερομηνία που ισχυρίζεται ο κ. Σώρρας ότι λήγουν τα «ομόλογα» του, αφού πρόκειται για το ίδιο χρέος.

Λίγους μήνες μετά τη δήλωση UCC, ο Δικηγορικός Σύλλογος της πολιτείας Washington με δική του δήλωση UCC απαντά ότι «ο Στίβεν Λούις Γουόσνι, ένας δικηγόρος διαγραμμένος από τον σύλλογο, ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος του οφείλει χρήματα για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας που του ανήκει, χωρίς έρεισμα σε νόμο ή γεγονός...».

Στη συνέχεια, ο εν λόγω ψευτοδικηγόρος, αγνοώντας τη δήλωση του Συλλόγου και παριστάνοντας τη Federal Reserve, άρχισε να εκδίδει χρεόγραφα, βασισμένα στο αρχικό υποτιθέμενο χρέος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ουάσιγκτον και να τα εκχωρεί σε διάφορους ενδιαφερόμενους ανά την υφήλιο, κατά την πλειοψηφία τους ψευτοεπιχειρηματίες τριτοκοσμικών χωρών. Ωστόσο, κάθε εκχώρηση χρεογράφου δηλώνεται από τον ίδιο τον Γουόσνι στην πολιτεία, μέσω του κώδικα UCC, αφήνοντας ίχνη για την πορεία των πλαστών εγγράφων.

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου και ο εισαγγελέας έχει υποχρέωση να ζητήσει να δει τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας. Πρόκειται για απατεώνες, που θα έπρεπε ήδη να τους είχαν μαζέψει. Απορώ γιατί αυτό δεν έχει γίνει ακόμη στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα γίνει στην Αμερική», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Γιώργος Γιαλτουρίδης.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ-ethnos
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ