2013-08-05 09:45:19
Φωτογραφία για Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους - Tι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας
Μετά από την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, δίνεται η δυνατότητα να διακανονιστούν τα χρέη του 2013 σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως και τον Δεκέμβριο του 2012 επιτηδευματίες και επιχειρήσεις.

Η απόφαση αυτή αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, τους οποίους το υπουργείο Εργασίας καλεί να ενταχθούν στη ρύθμιση «Νέα Αρχή», που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών έως και τον Ιούνιο του 2017.

Μέχρι πρότινος, όρος για την υπαγωγή στην ρύθμιση, ήταν να πληρώνει ανελλιπώς το νομικό πρόσωπο ή ο επιτηδευματίας τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Ιανουαρίου 2013 και έως την υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση. Ο όρος αυτός άφηνε «εκτός» πλήθος ασφαλισμένων που είχαν δημιουργήσει οφειλές από τον Ιανουάριο του 2013 και έως τις 30 Ιουνίου -οπότε και τέθηκε σε ισχύ η ρύθμιση- και αδυνατούσαν να καταβάλλουν εφάπαξ τα χρωστούμενα.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ