2013-08-05 09:51:03
Φωτογραφία για Έτοιμες για συνεργασία με τον νέο πρόεδρο του Ιράν οι ΗΠΑ
Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι προετοιμάζεται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, καθώς και των ανησυχιών που αυτό προκαλεί στη Δύση υπό τον όρον, όμως, ότι και το Ιράν θα εκδηλώσει στο ίδιο θέμα σοβαρές, ουσιώδεις δεσμεύσεις.

«Η επίσημη παραλαβή καθηκόντων από τον πρόεδρο Ροχανί αντιπροσωπεύει μιάν ευκαιρία για το Ιράν, να δράσει γρήγορα για να διαλύσει τις μεγάλες ανησυχίες που η διεθνής κοινότητα έχει αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (...) εάν αυτή η νέα κυβέρνηση επιλέξει να δεσμευθεί σοβαρά και ουσιωδώς σε ό,τι αφορά διεθνείς δεσμεύσεις της και να βρεί μια ειρηνική λύση στο ζήτημα αυτό, τότε θα βρεί στις ΗΠΑ έναν πρόθυμο εταίρ», τόνισε στην Ουάσινγκτον ο προεδρικός εκπρόσωπος Τζέι Κάρνεϊ.

--Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, έδωσε όρκο ενώπιον όλων των βουλευτών κι είπε, στη συνέχεια, σε μια ομιλία που η δημόσια τηλεόραση μετέδιδε κατ'ευθείαν ότι, η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιληφθεί πώς : «μόνον με τον διάλογο, και όχι με κυρώσεις, οφείλει να αντιμετωπίζει το Ιράν». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ