2013-08-05 11:33:04
Φωτογραφία για Μπήκαμε στον Αύγουστο όμως οι Ηπειρώτες ακόμα να φύγουν για διακοπές!
Τον τρίτο και τελευταίο μήνα του καλοκαιριού διανύουμε από χθες και παρά το γεγονός ότι είμαστε κυριολεκτικά στην «καρδιά» της περιόδου των διακοπών, λίγοι είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, οι Ηπειρώτες που έχουν φύγει με προορισμό τις παραλίες. Αυτό αποδεικνύει, για παράδειγμα, η κίνηση στα Γιάννινα τις καθημερινές, που παραμένει έντονη θυμίζοντας… Μάιο, καθώς και το γεγονός ότι ακόμα δυσκολεύεται κανείς να βρει μια θέση στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, οι δρόμοι της οποίας σε αντίστοιχες εποχές του παρελθόντος κυριολεκτικά άδειαζαν!

Οι πολίτες έχουν «ψαλιδίσει» ακόμα περισσότερο φέτος τον προϋπολογισμό των διακοπών τους, αναγκαστικά, λόγω της οικονομικής στενότητας και μειώνουν δραστικά την διάρκειά τους. Παράλληλα, αναζητούν προσφορές και ευκαιρίες για να περάσουν μερικές ημέρες ξεκούραστα, έστω και σε κοντινές παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά, χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα
. Αυτό το τελευταίο εξηγεί και την εντυπωσιακή ανταπόκριση που τυγχάνουν τα κουπόνια διακοπών της ΚΕΜΕΝ HELLAS τα οποία διανέμει αποκλειστικά για την Ήπειρο η εφημερίδα "Πρωινός Λόγος". Βέβαια και στον συγκεκριμένο τομέα το Κράτος άργησε να δραστηριοποιηθεί, αφού μπορεί να ενεργοποιήθηκε τελικά από τον ΕΟΤ το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ωστόσο αυτό έγινε αρκετά αργά, από τα μέσα του Ιουλίου περίπου, ενώ επωφελούμενες είναι συγκεκριμένες κατηγορίες μισθωτών και συνταξιούχων.

Κάποτε όπου… φύγει-φύγει!

Σε παλιότερες «καλές εποχές» από τα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου οι Γιαννιώτες εγκατέλειπαν μαζικά την πόλη, αναζητώντας δροσιά και ανάπαυλα σε νησιά του Αιγαίου ή του Ιονίου και σε άλλους δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς της Ηπείρου και όχι μόνο.Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε ήδη στις αρχές Αυγούστου και τα Γιάννινα ακόμα… σφύζουν από ζωή, τουλάχιστον τις καθημερινές. Τα τελευταία Σαββατοκύριακα βέβαια πολύς κόσμος εγκαταλείπει την πόλη, ωστόσο αυτό είναι για λίγο, αφού το βράδυ της Κυριακής όλοι σχεδόν είναι πίσω!

Τυχεροί και άλλοι Τυχερές στις μέρες μας αποδεικνύονται οικογένειες οι οποίες τυγχάνει να διαθέτουν σπίτι κοντά στη θάλασσα. Υπάρχουν αρκετοί Γιαννιώτες οι οποίοι διατηρούν εξοχικό σε περιοχές όπως τα Σύβοτα και το Κανάλι της Πρέβεζας, κυρίως, αλλά και η Πάργα, η Λευκάδα, η Κέρκυρα. Οι υπόλοιποι το σκέφτονται φέτος για διακοπές και, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, στην πλειοψηφία τους θα αρκεστούν σε αυθημερόν ή διήμερες αποδράσεις, ενώ κάποιοι άλλοι παίρνουν το δρόμο προς τα κάμπινγκ, τα οποία έχουν φυσικά πολύ χαμηλότερες χρεώσεις από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα.

Λίγοι καθημερινά στη θάλασσα

Κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ακόμα τις καθημερινές, λίγους λουόμενους συναντά κανείς σε δημοφιλείς παραλίες της Ηπείρου, όπως η Λούτσα, το Μονολίθι, ο Βάλτος της Πάργας, οι ακτές των Συβότων κ.λ.π.. Κι από αυτούς ακόμα λιγότεροι είναι Έλληνες! Οι περισσότεροι είναι ξένοι τουρίστες που επέλεξαν τα παράλια της Ηπείρου για τις διακοπές τους. Τα Σαββατοκύριακα πάντως η εικόνα αλλάζει και οι παραλίες γεμίζουν από κόσμο!

epirusgate.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ