2013-08-07 09:38:04
Φωτογραφία για Χάνει την... αίγλη του το ελβετικό φράγκο
Το ελβετικό φράγκο, ένα νόμισμα που έχει προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε επενδυτές, ειδικά από την κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και έπειτα μπορεί να πάψει να είναι τόσο ασφαλές, σύμφωνα με report της Societe Generale.

Μάλιστα, η τράπεζα προβλέπει ότι το ελβετικό φράγκο ενδέχεται να υποχωρήσει έως και κατά 10% έναντι του ευρώ έως τα μέσα του 2014 στα 1,35 ευρώ, γεγονός που θα αποτελέσει συστημικό κίνδυνο για το ελβετικό νόμισμα.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, ο συστημικός κίνδυνος έχει εξασθενήσει για την ευρωζώνη και θα γίνει περαιτέρω πρόοδος για την επίλυση των προβλημάτων της χωρών της ευρωζώνης και προβλέπει ότι τότε το ελβετικό φράγκο θα πάψει να είναι τόσο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένης της τραπεζικής ενοποίησης, και η βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης θα αποτελέσουν αρνητικές εξελίξεις για το ελβετικό φράγκο, ενώ προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας δείχνει και η βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Ωστόσο, στην έκθεση διευκρινίζεται ότι ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας μπορεί να περιορίσει τους πτωτικούς κινδύνους για την ισοτιμία του νομίσματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ