2013-08-22 21:08:05
Φωτογραφία για Samsung: Παρουσίασε το διπλής οθόνης flip-phone Galaxy Golden
Αν και βρισκόμαστε ακόμα μέσα στο καλοκαίρι, μια συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών δείχνει να διανύει μια νέα άνοιξη, ύστερα από αρκετά χρόνια στην αφάνεια. Ο λόγος για τα flip-phone, τα οποία επί σειρά ετών αποτελούσαν δημοφιλές form factor, ώσπου η έλευση των smartphones με τις μεγάλης διαγωνίου οθόνες ανέδειξε την πρακτικότητα του candybar σχεδιασμού και έθεσαν τα flip-phones σε σχεδιαστικό λήθαργο. Εν μέσω μαινόμενου πολέμου, όσον αφορά τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά των επερχόμενων smartphones, άρχισαν να κυκλοφορούν στον τεχνολογικό κόσμο φήμες, περί της κυκλοφορίας από τη Samsung ενός Αndroid flip-phone. Πριν καν μπορέσουν όμως οι φήμες αυτές να επαληθευθούν, η εταιρεία πρόλαβε τις εξελίξεις και παρουσίασε ένα διαφορετικό, από το αρχικά φημολογούμενο, flip-phone, το Hennessy. Άμεσα ήρθε η απάντηση του έτερου κορεάτικου κολοσσού, LG που ανακοίνωσε τη δική του πρόταση σε flip-phone, με την ονομασία Exalt. Η Samsung παίρνοντας τη σκυτάλη, παρουσίασε το δεύτερο της σε διάστημα λίγων ημερών Android flip-phone, με την ονομασία Galaxy Golden.


Όπως ακριβώς και με το Hennessy, το Galaxy Golden προσπαθεί να συνδυάσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά από δύο διαφορετικούς κόσμους: Την ευκολία χρήσης ενός παραδοσιακού flip-phone με το μοντέρνο interface αφής που χαρακτηρίζει τα σύγχρονα smartphones, όλα σε ένα ελκυστικό πακέτο με δύο οθόνες, που απευθύνεται κυρίως σε «αρχάριους» χρήστες ή και σε εκείνους χρησιμοποιούν πολύ τη συσκευή τους για κειμενογράφηση, αποστολή μηνυμάτων και καταγραφή σημειώσεων. Στα χαρακτηριστικά του ανήκουν οι δύο Super AMOLED 3,7 ιντσών οθόνες αφής, με SoC της Qualcomm με διπύρηνη CPU χρονισμένη στα 1,7 GHz, πιθανότατα της οικογενείας Snapdragon 400, να δίνει ισχύ στο ιδιαίτερο αυτό smartphone. Διαθέτει επίσης οπίσθια κάμερα με 8 megapixel αισθητήρα και δέκτη ραδιοφώνου. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχετικά με τη διαθέσιμη συνδεσιμότητα της συσκευής ή για την αυτονομία της, θα έχει όμως εγκατεστημένο Android 4.2 Jelly Bean καθώς και μια σειρά από εφαρμογές παραγωγικότητας της Samsung, όπως αυτήν για επαγγελματικές κάρτες, όπου μπορεί να αναγνωρίζει και να καταγράφει τα στοιχεία μιας κάρτας με μια απλή φωτογραφία. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το «Easy Mode», το οποίο καθιστά τη homescreen της συσκευής εύκολα προσβάσιμη για άτομα προχωρημένης ηλικίας ή για αρχάριους χρήστες.

H συσκευή δικαιολογεί το όνομά της και έρχεται σε μια πολυτελή σαμπανιζέ απόχρωση του χρυσού, προλαβαίνοντας ίσως την Apple με την πιθανολογούμενη κυκλοφορία σαμπανιζέ iPhone, με την τιμή της να ορίζεται στα περίπου $700. Θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Κορέας δίχως, όπως και στην περίπτωση του Hennessy, να έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει μελλοντικά διαθεσιμότητα και σε άλλες αγορές.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ